|
Fatmagül"ün suçu yoksa, benim ne suçum var?

Vallahi bıktım, billahi bıktım! Hafta yedi gün, her günün akşamı da ızdırap gibi resmen… Ana haber bültenlerinin son lafları bile "sevilen dizi falan fişman az sonra" diye biter oldu! İş çıkışı ana haberlere yetiştin yetiştin, yetişemedin geçmiş olsun… Varsa yoksa Fatmagül ve diğerleri! Diğerleri diyorum, çünkü haftanın yedi akşamı ekranı işgal eden 40''ın üzerinde dizi var… Ev halkının bir araya gelip iki kelam edebileceği o akşam saatlerinde çıt yok salonlarda! Varsa da çıt çıt var! Çekirdek elde, meyve tabakta, gözler ekranda… Ne olmuş efendim? Kerim beraat etmiş, Fatmagül''ün tecavüzcüleri Yunan''a kaçmış… Öyle Bir Geçer Zaman''da sanki zaman durmuş! Dön dolaş aynı terane… Öteki tarafta Muhteşem Süleyman, tam bir eziyet! Destursuz odadan odaya geçmeyen Süleyman, destursuz işlere polis olmuş… Kimine göre bu Muhteşem Yüzyıl sadece bir uyarlama, kimine göre tarih ama gel gelelim 12 yaşındaki çocuğa "Bu mu Kanuni? " dedirtecek kadar hayret verici… Millet yok perdenin modeli, yok kaftanın boyu, olmadı konuşulan Osmanlıcayı tartışa dursun gencecik beyinler zehirleniyor! Kendilerini bilmeden haremi biliyorlar… Onlar sokağa, şehzade de sancağa çıkmadan ilim irfan sahibi olabiliyorlar işte! Sonra bir de okula gidip tarih sınavına giriyorlar… Soru şu: Kanuni Viyana''ya ne zaman dayandı? Cevap net: Viyana''yı bilmem de Hürrem''e hiç dayanamıyor valla! Yalan mı hocam?

Kes sesi, koy bipi, devam et!

Canlı yayınlarda yaşanan söz düellolarından dolayı kanallarla ceza yağdıran RTÜK, bu caaanım dizilerimiz için ne diyor acaba? Bence kesin hayran hayran takip ediyorlar! Yapımcı ve yönetmenler de işin kolayını bulmuşlar nasılsa… Kuzey sallıyorsa bir bıçkın delikanlı lafı, bıplayıp geçiyorlar. Behzat Ç., Ç''nin devamını getirdi mi kapa sesi, koy bipi olsun bitsin! Uçurum''un Yaman''ının veciz lafları duyulmayınca hoş sohbet mi sayılıyor acaba? Okullarında hani lafın gelişinden veya cümlenin amacından yola çıkarak nokta noktaları dolduran çoluk çocuğu bu şekilde koruduklarını mı sanıyorlar, anlamıyorum? Madem bip konmak zorunda, niye hala küfür ettiriliyor onu da hiç anlamıyorum! Hadi diyelim ki onların işine öyle geliyor, peki ya RTÜK ne yapıyor? Neredeyse her akşam ekranlarda nokta virgül gibi edilen küfürlerin çocukların eğitimine katkısı olacağını mı düşünüyorlar acaba! Boşlukları doldura doldura… Bipleye, bipleye…

Ekran katili lastikli senaryolar, zırt pırt reklamlar…

Merak ediyorum, bu senaryoları yazmak için ne kadar uğraşıyorlar? Hangi ruh halleriyle uzattıkça uzatıyorlar bu dizileri? Biri "Adını Feriha Koydum" diyor, öteki de birazda suyundan koy diyor herhalde… Anladık Fatmagül''ün suçu yok ama bizlerin ne suçu var ya? Biri "Bir Çocuk Sevdim" diye tutturuyor, vallahi sen sevdiğinden nefret ediyorsun! Topu topu 20 dakikalık konu ve çekimler için 1 saatlik yeni bölümlerde hayat duruyor evlerde… Onun bakışı, ötekinin tribi, berikinin suskunluğu derken akşamlar bitiyor. Tabii bir de yeni bölüm gibi geçen hafta özeti, sonra her fırsatta uzun kısa reklam kuşaklarıyla her akşam neredeyse üç saatlik eziyet... Hatta her reklamdan sonra bile tekrar sahneleri! Ve tabii lastikli senaryolar da cabası… Konu bildik, gidişat Yeşilcam''dan hatıra… Fakir kız, zengin çocuk aşkı! Kız babası cahil, oğlan babası hovarda! Derken babadan kıza bir tokat, kız 5 bölüm offline! Baba yatakta, kız abiyle köye posta! Yolda zengin delikanlı pusuda, sonra ikisi de firarda… Uzat uzatabildiğin kadar işte! Senaryolar böyle olursa, bu ülkede biter mi üçüncü sayfa haberleri? Seviyorsan ve kimse anlamıyorsa bunu, ne konuşacaksın ki delikanlı gibi? Abisi vurursa sevgiline, ağzını burnunu dümdüz edeceksin onun… Hala mı anlamadılar, kaçıracaksın abi! Siz de zaten üç kuruşluk aklıyla yaşayıp seven bu milleti böyle birbirine düşman edin emi! Ben sizin adınızı ne koyayım peki?

Velhasıl kelam, kimse kusura bakmasın! Kimse de eksik kalmasın tabii… Elbette güzel işler de var! Mesela Yalan Dünya… Amacı güzel ama kendi bazen çok komik olsa da "Arka Sokaklar"… Ya da "Hayat Devam Ediyor" mesela… O yapımlarda emeği geçen herkesi de tebrik etmek gerek!

Güzel bir şey yapmanın en güzel yolu, yapılmayanı yapabilmektir…
12 yıl önce
Fatmagül"ün suçu yoksa, benim ne suçum var?
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler