|
Birliği ve dirliği için önemliydi

Öncelikli olarak sakatlanarak oyundan çıkan Musa Nizam ve Emre Güral"a geçmiş olsun diyerek yazımıza giriş yapalım. Biri takımını öne geçirmek, diğeri takımın gol yememesi için hayatlarını adeta ortaya koyup sakatlandılar. Bu niyet göstergesi iki futbolcuya alkışı fazlası ile hak ettirdi.

Antalyaspor zaten sınırlı olan kadrosunda bir de yaşadığı üç önemli eksikle çıktığı karşılaşmada pozisyon üretmeden öne geçerken Trabzonspor ilk çeyrekte Henrique"nin iki kafa pozisyonunda kaleciyi geçemedi.

Şimdi çıkıp birileri yine futbol adına gerekçeleri ortaya koyacak. Birileri Trabzonspor"un nasıl oynaması gerektiği konusunda fetva verecek. Bin ahkam kesmek istemiyorum ama üç stoper ve aynı özellikte iki ön libero ile sahaya çıkıp eksik oynamanın izahı ve mantığı var mı?

Aykut Demir, Bamba ve Mustafa. Önlerinde Aykut Akgün ve Zokora. Onların önünde Malouda ile Henrique, bir kenarda Yusuf, diğer kenarda Olcan.

Geçen hafta oynamayan Malouda bu maçta yıldız olduğunu kanıtlama fırsatı buldu ama garibim bizi yine haklı çıkartmak için vites büyütemedi. Yıldız da yıldızlığını bilecek, Emre"nin çırpınışından ders alacak. Zannedersem Emre"den utanacak...

Orta alanı rakibe bırakıp kenarları kullanarak sonuç üretmeye çalışan Trabzonspor, orta alanın hücuma katkısının olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadı. Samet Aybaba, orta alan blöfünü görüp, kenarları kapatınca Mustafa Akçay"ın hesabı tutmadı. Emre hamlesi üçüncü bölgede sayısal üstünlüğü yakalayan Bordo Mavili takım konuk ekibin orta alan savunma koordinasyonunu eksik yapması ile avantaj yakaladı ve bunun devamında da sonuç üretti.

Bu galibiyet ile Trabzonspor, hem son iki sezonun ilk yarıda alınan puan ortalamasının üzerine çıktı, hem de evinde yenilmezlik serisini sürdürdü. Bu galibiyet devre arasına moralli girmek adına ve en önemlisi camianın birliği ve dirliği için çok önemliydi...

10 yıl önce
Birliği ve dirliği için önemliydi
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…