|
Derelioğlu’nun dokunuşu

Geride kalan 8 yılda 8. teknik direktörünü göreve getiren Trabzonspor, geçiş döneminde göreve gelen izleme komitesi başkanı ve Trabzonspor eski kaleci ve antrenörlerinden İhsan Derelioğlu ile Alanyaspor maçına çıktı.

Zorluk derecesi yüksek böylesine önemli bir karşılaşma öncesinde puan ve puanlar alınacağından çok da ümitli olmayan camia, Akdeniz ekibi karşısında skordan çok ortaya koyulan direnç ve oyundan mutlu olmuştur diye düşünüyorum.

Öyle ki; bu maç öncesinde geride kalan 7 hatada oynadığı karşılaşmalarda bırakın skor üretmeyi oyun olarak pek de iç açıcı bir görüntü veremeyen Trabzonspor’un puan alacağı umudu da yoktu.

Her teknik adam değişikliğinde takımlarda mutlaka yeni bir sinerji ve buna bağlı enerji oluşur ama geçen hatalarda bu denli dirençsiz olan bir takım için bunu başarma umudu pek de yoktu.

Kadroda yapılan ciddi değişikliklerin yanı sıra mevki değişiklikleri de göz önünde bulundurulursa sakatlıktan çıkan Ekuban ile hastalığı sona eren Abdulkadir Parmak’ın takıma katılması yeterli görülmeyebilirdi.

Bir haftalığına takımın başına getirilen İhsan Derelioğlu’nun takımın direncini arttırma adına uyguladığı psikolojiyi es geçip takımını bütününe bakıyorum. Pereira ve Abdulkadir Parmak ile orta alanın direnci arttırılırken, savunma güvenliğini ön planda tutarak rakibi karşılama adına her futbolcunun yüzünün rakibe dönük olması ve arkaya yaslanarak geriye koşmak zorunda kalmaması savunma adına en önemli gelişmeydi. Topu çalmak yerine rakibin kaybetmesini beklemek zorunda kalan bir takımın bu maçta baskı kurup, rakibin oyun alanını daraltan anlayışı Trabzonspor’un en önemli artısıydı.

Oyun taktiğinden çok, anlayışının önemli olduğu Trabzonspor’da, hafta içinde yapılan çalışmalarda yer almayan Anthony Nwakaeme’nin kadroda yer alması bizi olduğu gibi herkesi düşündürmüştür ama Yusuf Sarı ile Majid Hosseini’nin haftalar sonra oyuna girmesi bordo mavili takımın bütünlüğü adına çok önemli hamleydi.

Kendilerini artık değersiz gibi hissetmeye başlayan Yusuf Sarı ile Majid Hosseini’nin oyuna sonradan girmesi, Pereira’nın kaptanlık pazubandını yeniden takması bile bu takımın birer parçaları olduklarını göstermesi adına teknik sorumlu İhsan Derelioğlu’nun en önemli hamlesiydi.

Sonuç olarak; teknik adamı sıkça değişmesine rağmen takım bütünlüğünü ve oyun anlayışını koruyan Alanyaspor karşısında, teknik adam ile birlikte takım ve oyun anlayışında ki istikrarsızlığı devam eden Trabzonspor’un aldığı 1 puan başarı olarak algılanmasa da gelecek teknik adamın işini kolaylaştırma adına önemli bir göstergeydi.

Bir maçlığına göreve gelen İhsan Derelioğlu’nun, camianın neleri beklediği ve neleri istediği adına futbolcularına telkini bu maçta önemli bir adımdı ve aldıkları 1 puandan daha fazlasını içinde barındırıyordu.

#Trabzonspor
#Süper Lig
٪d سنوات قبل
Derelioğlu’nun dokunuşu
Torunlarımız dijital köle olabilir
Tarımda üretici fiyatları artmaya devam ediyor!
Türkiye’yi taşıyacak düşünce kapasitesi nasıl gelişir?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek