|
Futbolcular böyle istedi!

Futbolun kendi içinde barındırdığı doğruları vardır. Kadro gücünü bileceksin, o kadro gücüne ve futbolcu kapasitene göre doğru bir planlama yapacaksın. Bu planlamayı teoride ve pratikte mevcut kadrona uygulatıp paralelinde başarı kovalayacaksın.

Zaman zaman kadronda ve planlamanda değişiklik yapman gerekse de, bunu ekibinin yapısını bozmadan hayata geçireceksin.

Dün oynanan maça baktığımızda; konuk Kayserispor, geçen hafta oynanan Fenerbahçe maçına kadar ortaya koyduğu mücadele gücünden uzak kaldığı gibi, savunma güvenliğinde ve hücum bölgesinde oyuna kayıtsız kalması şaşırtıcıydı. Sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe maçıyla birlikte sanki ligi de bitirmiş bir görüntüdeydi. Orta alanda Sapunaru, Şamil ve Mendez özellikle ilk yarıda Trabzonspor’un da oyunu forse edip, baskı kuramaması nedeniyle rahat bir oyun sergiledi fakat ikinci yarıda Trabzonspor, oyunu üçüncü bölgeye taşıyıp özellikle Abdulkadir ve Olcay ile üçüncü bölgede topu tutup, Okay ve Kucka ile rakibini kendi yarı alanına mahkum edince oyunun şekli de değişti, skoruda.

İlk yarıda Onazi’nin sakatlanıp oyuncu değişikliğini Rıza Çalımbay değil de Burak Yılmaz yapınca(!) Trabzonspor’da taşlarda yerine oturdu. Okay’ın orta alana çekilmesiyle bu bölgede direnci artan Trabzonspor, topu üçüncü bölgeye taşımakta direnç görmeyince hem pas bağlantılarını rahat yaptı, hem de topun ve oyunun hakimi oldu. Oyun özgürlüğünü üretkenliğe çeviren Trabzonsporlu futbolcular, kapasitelerini de ortaya koyunca yakaladıkları öz güvenle farklı skoru yakalamakta zorlanmadı. Bunda hiç kuşku yok ki zaman zaman kenarlara ve orta alana kadar gelen Burak Yılmaz’ın boşalttığı alanlara Abdulkadir ve Yusuf’un girmesinin de etkisi oldu. Bu değişkenlikten sonra adam ve alan paylaşımında sıkıntı yaşayan Kayserispor’u aşacak sonucu da önce Abdulkadir, sonra Yusuf ile yakalayan Trabzonspor, Burak Yılmaz ile de skoru yakaladı.

Bu sonuç maç öncesinde ibra edilen Muharrem Usta ve yönetimini de güzel bir veda hediyesi oldu.

#Trabzonspor
#Kayserispor
6 yıl önce
Futbolcular böyle istedi!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti