|
Kalite var galibiyet yok

Bir tarafta zorunluluktan savunmanın soluna sağ kenar savunmacısı Kamil Ahmet’i koyan Trabzonspor, bir diğer tarafta yine zorunluluktan Mehmet Topal’ı stopere çeken Fenerbahçe.

Konuk ekip ikinci bölgeyi Josef, Dirar ve Hasan Ali ile kalabalık tutup oyunu üçüncü bölgeye taşımakta zorlanmazken özellikle oyunun ilk yarısında Trabzonspor, Okay ve Kucka ikilisiyle karşılık veremedi. Özellikle bu yarıda Fenerbahçe ileri uç oyuncuları orta alandan da aldığı destekle Trabzonspor kalesinde ciddi pozisyonlar buldu. Buna karşın Trabzonspor, bırakın önde çoğalmayı çok adamla savunmasına çakıldı. Rıza Çalımbay’ın Yusuf Yazıcı’yı, Okay ve Kucka’nın arasına sokması da bordo-mavilileri rahatlatamadı.

İkinci yarıda Yusuf Yazıcı’nın yerine oyuna giren Sosa, hem Trabzonspor’un, hem de oyunun rengini değiştirdi. Sosa’nın oyuna girmesiyle top hakimiyetini eline alıp, pas bağlantılarını sağlıklı kuran Trabzonspor, sonuç üretmekte gecikmedi ve Fenerbahçe’nin yumuşak karnı olan stoperlerinin arkasına sarkan Burak Yılmaz ile sonucu yakaladı. Burak ile ikinci gol şansını da yakalayan Trabzonspor, mutlak şansı kullanamayınca oyunu da kopartamadı.

Oyun anlayışını ve formatını değiştirmeyen Aykut Kocaman, oyuncu değişiklikleriyle takımın enerjisini arttıracak hamleyi yaptı ve oyunun görüntüsü yeniden ilk yarıdaki görüntüye döndü. Aslında Trabzonspor, Sosa, Abdulkadir ve Olcay ile zaman zaman çabuk atak başlatma şansı da yakalamasına rağmen oyunu ön tarafta oynayan rakip takım savunmasının arkasına atacağı paslarda başarılı olamayınca yakalayabileceği ciddi anlamdaki pozisyonları da heba etti.

Oyunun geneline baktığımızda her iki takımın da kazanmak zorunda olduğu böylesine önemli bir maçı ilk yarıda Fenerbahçe, ikinci yarıda da Trabzonspor kopartabilirdi. Volkan’a neredeyse top gelmediği maçta Onur, sahanın en iyisiyse bu örnek, maçın değerlendirmesini daha kolay yapmamızı sağlar.

Son olarak da Trabzonspor taraftarlarının yıllardır süregelen rekabetin aksine sadece takımlarını desteklemeleri ve her hangi bir provokasyona alet olmamaları gecenin en güzel tarafıydı.

#Fenerbahçe
#Trabzonspor
6 yıl önce
Kalite var galibiyet yok
Nükleer anlaşmalar çökerken Kaşıkçı’nın katili füze yaparsa...
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir