|
Kalkavan ve zemine rağmen 1 puan

Ülkemizde futbolun gelişmesi ve yaygınlaşması için boşa kürek çektiğimizin ispatını yapan günleri yaşıyoruz. Şehir merkezlerine kilometrelerce uzaktaki statlarda gecenin bir yarısı maç koyulmasını bir kenara bıraktık, büyük beklentiler içinde astronomik rakamlarla kurulan takımları böylesi ilkel zeminlerde oynatmaya kimsenin hakkı yok.

Dün akşam bırakın futbolcuları saha zemini yüzünden izleyenlerin bile konsantre olamadığı maçta Ankaragüçlü ve Trabzonsporlu futbolcular enerjilerinin büyük bir çoğunluğunu topa hakim olmak için harcadı. Bundan zararlı çıkanda teknik kapasitesi yüksek oyuncuların fazla olduğu Trabzonspor oldu. Bu olumsuzluğu Sosa, topla alan kat etmek yerine uzun paslarla pozisyon yaratmaya çalışmakla giderirken Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir zeminden en fazla olumsuz etkilenen isimler oldular.

Bu olumsuzluklar içinde oynanan oyuna baktığımızda, top Trabzonspor’un kontrolündeyken kendi alanını savunan Ankaragücü, yakaladığı toplarda ani ataklarla sonuç üretmeye çalışırken, konuk Trabzonspor, özellikle sağ kenardan Yusuf ve Pereira ile özellikle ilk yarıda geliştirdiği ataklarla gol aradı. Orta alanda büyük boşlukların olduğu maçta bu alanı özellikle Trabzonspor hücuma çıkarken kaptırdığı toplarda ev sahibi takım çabuk geçerken Trabzonspor, Sosa’nın arkadan attığı uzun toplarla gol aradı ama Rodallega’nın yalnız kalması bu etkinliği sonuç üretmeden bitirdi. Sosa ve Onazi’nin ikinci bölgeyi kontrol edip Faty’in bu alanı etkin kullanmasının endişesiyle kale alanından uzak, Olcay’ın sağ, Yusuf’un sol çizgide, Abdulkadir Ömür’ün kale alanına uzak, rakibin hamle alanı içinde kalması bu bölgede Rodallega’yı yalnız kalmaya mahkum etti. Bu da ev sahibi takımın savunmada öz güveni yüksek rahat bir oyun sergilemesini sağladı. Ta ki 81. Dakika ya kadar bu dakikada Trabzonspor, kalabalık geldi, yine sağ kenardan gelişen organizasyonda Rodellaga ile öne geçti. Maç bu sonuçla biter diye beklenirken sahneye Mete Kalkavan çıktı ve Kucka’ya yapılan faulü başkent lehine verdi ve skoru eşitledi.

Geçen hafta da belirttiğim gibi Trabzonspor iyi yolda çok daha iyi olması muhtemel bu takım için gösterilen emeğin, sabır ve zaman ile desteklenmeli.

Maçın hakemi Mete Kalkavan’ın, Abdulkadir Ömür’e hava topunda sarı kart göstermesinden sonra Erdem’in, yine Abdulkadir’in bileğine basmasını geçiştirmesi tam bir çifte standart gösterisiydi.

#Trabzonspor
#Ankaragücü
6 yıl önce
Kalkavan ve zemine rağmen 1 puan
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi