|
Kısır döngüdeki Trabzonspor!

Büyük şirketlerin, kurumların, kuruluşların ve de spor kulüplerinin günümüzde olmazsa olmazı profesyonel anlamdaki yönetim şekilleridir. Bu halkayı biraz daha genişletecek olursak stratejik ve konvansiyonel anlamda profesyonel yönetimlerin yetki ve etkilerini daha da anlaşılır ve değerli kılabiliriz.

Bu özetten sonra işi getirip, sporun ve de futbolun göbeğine oturtalım.

Günümüz futbol kulüplerinde, onlarca profesyonel çalışan ve yönetim kurulu üyeleri varken, başarısız sonuçları sadece topu üç direk arasından içeri sokmakla yükümlü ve onları oynatmakla sorumlu insanlara yüklemek, profesyonel hayatta çağ dışı bir yaklaşımdır.

Bu kısa yorumun ardından konuyu getirip Trabzonspor’un Ümraniyaspor’a elenmesine bağlayalım. “Trabzonspor şöyle oynadı, Ümraniye geri döndü” gibi beylik kelimeleri bir kenara bırakarak işin gerçeğine dönelim.

Trabzonspor Süper Lig, Ümraniye 1. Lig takımı doğru, ama anlayışta profesyonel olan Ümraniyespor, amatör olan Trabzonspor! Trabzonspor teknik heyeti ve futbolcusu ile değil anlayışı ile amatör…

Belki basit olacak ama incelediğim ve beş gündür olayın bu boyutundan bakacak bir Allah’ın kulu var mı diye bekledim bir detay vardı ama hak getire..

Başkan VAR’ın peşinde, futbol şube sorumlusu hala popülist yaklaşımla ümit taciri, teknik direktörü ise çaresizlik içinde bir pozisyona takılı kalmış..

Öncelikle altını çizerek belirteyim ki; “genç futbolcularla bu kadar değil, buraya kadar” gerçeğini herkes kabul etmek zorunda!

Kadir Özcan Tesisleri, Ahmet Suat Özyazıcı Sahası ve Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri üçgeni içine sıkışmış anlayış Başakşehir Fatih Terim bataklığında gençlerin kaybolmasına çanak tutmuştur.

Senin takımın daha üç gün önce zorlu bir Göztepe maçı oynamış, rotasyon şansın olmadığı için kupa maçını da aynı kadro ile oynuyorsun. Ve bu maçı iki gün önce yoğun kar nedeniyle oynanamadığı için senin müsabakandan bir gün önce oynanmış karşılaşmanın sonrasında kar suyunun oluşturduğu ağırlığa, bir de kar nedeniyle kesilmeyen çimin ağırlığı eklenince değil koşmak yürümekten bile yorulmuş çocuklarla bu sahada oynuyorsun!

Senin profesyonel geçinen çalışanlarından, futbolun sorumlusu yöneticilerin futboldan bihaber olduğu için ve iç içe olduğu gençlerin durumuna ilgisiz kalınca onca saha bulunan İstanbul’da isminin gücünü kullanarak maçı başka stada aldıramıyorsan gündemi değiştirmek için yalandan çaba göstermenin bir anlamı yok.

Her gün sayfalarca konuşup, her fırsatta objektiflere poz verenler, derenin derinliğini Ünal Karaman’a ölçtürme sevdasından vazgeçerek Trabzonspor’u profesyonelce yönetmenin hesabını yapmalılar.

Verimlilik yeterlilikle eş değerdir. Bu nedenle verimli olamıyorsanız yeterli olma şansınızın da olmayacağı gerçeğini kabul ederek camianın sabır dönemini iyi değerlendirin. Değerlendirin ki aklınızın arkasında geleceğe dayalı planlarınız varsa, bunu hayata geçirirken adamlığınızdan taviz vermemiş olun. Yoksa geçmiş dönemlerde olduğu gibi İstanbul’un lüks restoranlarında ve kafeteryalarında Kız Kulesi’ne bakıp kahvenizi yudumlarken, doğmamış çocuğa don biçmek misali menajerlere meze olurken, Ünal Karaman’ın kaçan uykularını nereden bileceksiniz?

İstanbul’da hal böyle olunca da Trabzon’dakiler de kendileri çalıp kendileri oynuyor…

Acizane tavsiyem; neredeyse oturduğu sitedeki güvenlik kamerasına bile konuşur olan yöneticiyle sorumlu olup, sorumsuz davranan yöneticilerin artık konuşmakla sorunların çözüme ulaşmayacağını anlaması gerek.

Son iki sezondur Avrupa’ya gitmeyen Trabzonspor, bırakın yine gitmesin, ama sakın ola ki bunu mazeret göstererek bu sezon derenin derinliğini ölçtürdüğünüz Ünal Karaman’ın sırtına binerek o dereyi geçmeyi denemeyin!

#Trabzonspor
#Ümraniyaspor
#VAR
#Ünal Karaman
5 yıl önce
Kısır döngüdeki Trabzonspor!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti