|
Taraftar itti, tur geldi

Son üç yıldır Avrupa arenasına hasret kalan Trabzonspor, ilk maçta elde ettiği avantajını şansa bırakmayarak taraftarının da desteğiyle turu geçmeyi başardı. Genç ve enerjik bir yapıya sahip olmasına rağmen takım olma yolunda önemli eksikleri bulunan Sparta Prag karşısında ne yaptığını bilen, enerjisini ekonomik kullanan Trabzonspor, taraftarının muhteşem desteği altında başladığı karşılaşmada Alexander Sörloth’ün attığı golle büyük bir avantaj elde ederken 77. dakikada kalesinde ki gole engel olamayınca sıkıntı yaşadı. Tecrübe oyun kurgusu Trabzonspor’u yeniden oyuna döndürürken son 7 dakika gerçekten müthiş bir oyun ve atmosferde geçti. Bu süre içinde kaçan penaltı, rakip gol arakken kontrataktan gelen gol Trabzonspor’un Avrupa zincirlerini kırmasını sağladı.

Savunmanın önünde Sosa ve Abdulkadir Parmak ile oluşturduğu ikiliden sadece Parmağı savunma amaçlı kullanabilen Bordo Mavililer, Sosa’nın takım savunmasına katkı sağlayamamasının sıkıntılarını takım savunmasını yerinde yaparak gidermeye çalıştı. Ne zaman ki beraberlikten sonra Sosa öne çıkınca Trabzonspor rakip kale alanında uzatmaları geçirdi bu zaman diliminde penaltı kaçırdı ama şov yaparak skora uzandı.

Sörloth’i, Ekuban ile destekleyip, Abdulkadir Ömür ve Nwakaeme’yi kale alanı çevresinde kullanan Ünal Karaman’ın topu önde tutup, rakibin çok adamla ani ataklarını önleme isteği genelde istenilen şekilde olurken, maçın genelinde topa hakim olan ve oyunu istediği gibi yönlendiren taraf Trabzonspor’du.

Maçın ilk 5 dakikasında golü amaçlayan konuk ekip, maçın kalanında baskı yapmak yerine tuzağa düşmemek için Trabzonspor’u beklemeyi tercih edince bu oyun şekli Trabzonspor’u rahatlattı ama bu rahatlık 77. Dakikaya kadar sürdü. Beraberlikten sonra rakip risk alınca Trabzonspor şov başladı. Penaltı kaçtı tribünler susmadı, sıkıntı yaşandı tribünler yine susmadı ve tribünlerin ittiği Trabzonspor turu galibiyetle yakaladı.

Sonuç olarak beraberlik serisini Avrupa’da bozan Trabzonspor, taraftarıyla birlikte coştu ve turu 10. Dakikada yeni golcüsüyle koparıp aldı ama kısa da sürse yenen golün şokundan sonra Novak’ın golü ile ve “Avrupa arenasında yeniden varım” dedi.

Sparta Prag ile oynanan iki karşılaşma gösterdi ki takımın ahengini bozmaktan çok ekonomik dengeleri bozacak Daniel Sturridge transferi bu takıma fazladan bir şey katmaz…

Bu hafta başlayacak olan Cemil Usta sezonunda tüm takımlarımıza sakatsız, başarılı bir sezon geçirmelerini diler, Avrupa kupalarına bir virgül koyup yeniden ligimize dönelim.

#Trabzonspor
#Sparta Prag
#Daniel Sturridge
#Alexander Sörloth
5 yıl önce
Taraftar itti, tur geldi
Tutarlılık istiyoruz
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!