|
Yok böyle bir maç!

Bu maç gerçekten anlatılmaz yaşanır. Tarihte böyle bir Trabzon, Fener maçı oynanmadığı gibi bundan sonra da oynanacağını düşünmüyorum.

Her hattıyla Fenerbahçe’yi futbolun dışına iten, topu her kazandığında Feerbahçe kale alanı içine giren, gol kaçırmanın daha zor olduğu pozisyonlarda topu üç direğin arasından geçiremeyen Trabzonspor, camianın birliği ve dirliği adına yaşadığı çalkantılı dönemden çıktığı gibi ligde yeniden, “Bende varım” dediği bir galibiyet aldı.

Büyük bir iştahla takımlarını destekleyen Bordo Mavili taraftarların ateşlediği Trabzonspor’da hakkını vermeyen oyuncu yoktu desek yeridir.

Genç Uğurcan’ın kalede, yine genç Hüseyin’in stoperde görev yaptığı Trabzonspor, cılız Fenerbahçe atakları karşısında zorluk çekmezken savunma da koordineyi sağlayan Toure’nin bunda katkısı fazlaydı. Onazi ve gerçek anlamda ki ‘maistro’ Sosa’nın ikinci bölgede üstünlüğü ele almasından sonra özellikle ikinci yarıda rakibini geriye yaslanmak zorunda bırakan Trabzonspor, Rodallega’nın arkasında Yusuf Yazıcı ve Abdulkadir’in bitmeyen enerjisine kenar savunma oyuncuları Novak ve Pereira’nın da katkı vermesiyle oyunu tek kaleye döndürdü, belki de tarihi bir farkı tepti.

Bir gol atıp, üç net gol pozisyonundan yararlanamayan Novak’ın sol kenar savunma oyuncusu olduğundan yola çıkarsak Trabzonspor’un oyunu üçüncü bölgeye yıkmasında ki başarıyı özetlemiş oluruz.

Trabzonspor öne geçtikten sonra ikinci gol için çok yüklendi. Ne zaman ki ikinci golü buldu işte o zaman oyun dengelendi. Çünkü Bordo Mavililerde son on dakika yaşlılığın olumsuzluğu kendisini fazlasıyla gösterdi. İşte son bölümde Fenerbahçe’nin ateşlenmesi bundandı ve konuk ekip farkı bire indirdikten sonra enerjisinin kalanını skor üretmek için harcadı ve kaleci Uğurcan’ın mükemmel kurtarışı olmasa neredeyse hayata geçiriyordu.

Sonuç oyarak Trabzonspor, bir penaltı ve bir düzine gol kaçırdığı maçta enerjisinin yettiği dakikalar içinde futbol olarak ta ne yaptığını bilen, kararlı bir duruş sergiledi ama son bölümlerde takımın direncini arttırmak için yapılan değişiklikler oyun düzenini bozunca sıkıntı yaşandı.

Trabzonspor, daha fazla istedi, daha fazla çaba gösterdi ve daha fazla oynayarak hak ettiği galibiyeti alarak üst sıralara yeniden göz kırptı.

#Trabzonspor
#Fenerbahçe
5 yıl önce
Yok böyle bir maç!
Nefsin süslü gösterdiği şey olarak sanat
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir