|
Avrupa’ya göz kırptı!

Gündüz maçında Kayserispor’un Konya’da mağlup olmasıyla ilk beş iddiası daha da güçlenen Trabzonspor, Malatyaspor karşısında şansını iyi kullanarak Avrupa’ya gitme umudunu sürdürdü.

Bu sezon ilk kez aynı kadroyla iki maç üst üste oynayan Trabzonspor, geçen hafta deplasmanda kazandığı 3 puandan sonra dün de kazanarak önemli bir yola girdi.

Maçın geneline baktığımızda takım halinde savunma güvenliğini ve hücum organizasyonunu geniş alanda uygulamaya çalışan Malatyaspor, oyunun büyük bir bölümünde bunu başarıyla yaptı. Buna karşın özellikle orta alanda pas bağlantılarını sağlıklı yapmasına rağmen bu bölgeden rakip kale alanına geçişlerde ağır hareket ettiği için başarılı olamayan Trabzonspor, her ne kadar maçı son yarım saatte kopardıysa da kalesinde ciddi tehlikeler de yaşadı.

Burak Yılmaz’ın penaltı golü ile öne geçen Trabzonspor'da, Onur’un, Burak ile çabuk atak başlatma isteği bordo-mavililere pahalıya mal oldu. Karşılıklı gollerden sonra Erol Bulut’un, Aytaç’ı çıkartarak Rahman Buğra’yı oyuna almasıyla ikinci bölgedeki direncini arttıran konuk ekip karşısında oyunu geniş alanda oynamasına rağmen risk alarak Onazi ve Kucka’yı ofans bölgesine daha fazla gönderen Rıza Çalımbay, Yusuf Yazıcı’yı da Burak Yılmaz’a yakın oynatarak hem takımının etkinliğini arttırdı hem de maçın kilidini açmış oldu.

Sosa’nın, Burak Yılmaz’a yakın olmaması nedeniyle geriden uzun paslarla sonuç üretmeye çalışan Trabzonspor, N’Doye’un oyuna girmesiyle de ikinci bölgede sağladığı pas akışını üçüncü bölgede de başarıyla uyguladığı gibi farka da giderek hem öz güvenini arttırdı hem de moral buldu.

Sonuç olarak, enerjisini iç çatışmalar ve kavgalarla tüketen bir camianın takımının bu skorları alması ve iddialı olması bir nebze olsun taraftarını da mutlu etti.

#Trabzonspor
#Malatyaspor
6 yıl önce
Avrupa’ya göz kırptı!
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler