|
Sadece ismi maç!

Konyaspor’un sıralamadaki yerini göz önüne alırsak, kazanmaya daha fazla ihtiyacı olan taraftı. Buna karşın kupadan elenip tüm beklentileri zirveye çeviren Trabzonspor’un da kazanmak için çok nedeni vardı. Son çeyreğe kadar ne pozisyon zenginliği, ne de futbol adına doğruları görmediğimiz sahada Trabzonspor’un aklı başına geriye düştükten sonra geldi. Her iki takımın da bireysel yeteneklerine baktığımızda Trabzonspor’un ağırlığını görmemiz mümkün fakat rakibinin oyun disiplini ve mücadele gücünün yüksekliği dengeleri değiştirmeye yetiyordu. Öyle ki maçın neredeyse dörtte üçünü sayı olarak eksik tamamlayan ev sahibi takım bu dezavantajını ortaya koyduğu mücadele ile giderirken Trabzonspor, basmakalıp anlayışla başladığı maçı yine aynı şekilde tamamladı.

Orta alanda sayısal fazlalığı bir türlü avantaja çeviremeyen Trabzonspor, bu alanda yer alan Onazi, Okay ve N’Doye üçlüsünden birini Burak Yılmaz’ın yanına sürpriz isim olarak sokamayınca önce Yusuf Yazıcı, sonra da yerine giren Sosa, forvet arkasında sonuç üretecek etkinliği gösteremedi.

Trabzonspor kalecisi Onur’un son dakikada yediği goldeki pozisyon hatasını bir kenara koyarsak üç önemli pozisyonda gole izin vermemesini göz önüne aldığımızda topla fazla oynamasına rağmen Trabzonspor’un ne kadar etkisiz ve sonuç üretecek pozisyonlardan uzak kaldığını anlamış oluruz. Son 15 dakikada hücum anlamında tüm riskleri alıp, kale alanına çoklu isimlerle giren Trbzonspor karşısında çabuk atak yapma fırsatı yakalayan Konyaspor, etkin bir görüntü sergilerken bu zaman dilimi için de oyunun adı biraz olsun futbol maçı oldu! Hakem Mete Kalkavan beş metre önündeki elle oynamayı göremeyip 50 metre mesafedeki yardımcısının uyarısıyla vermesinin ardından Hubocan’a gösterdiği ikinci sarı kart tam bir eyyamcılık göstergesiydi.

#Trabzonspor
#Konyaspor
6 yıl önce
Sadece ismi maç!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti