|
Beyaz Türklere mektup

Biliyorum moraliniz bozuk. Seçimlerde yine ağır bir yenilgi aldınız. Halbuki bu sefer Pensilvanya"daki hocanın da duasını, bedduasını, kasetini, tapesini arkanıza almıştınız.

Sarıgül, Mansur, Erbakan diyerek CHP bu defa herkesi şaşırtan hamleler yapmıştı ama bu millet sandıkta CHP"yi fena şaşırttı. Yani CHP"den yine bir numara olmadı.

Bu kaçıncı yenilgili değil mi? Erdoğan kaç defadır sandıktan başarıyla çıkıyor? Biliyorum size çıldırtıcı geliyor. Geçenlerde Cihangir"e yolum düştü, yine şişenin dibine vurmuş bütün tayfa, sokaklara serilmişler. Bunalımda mahalle.

Bu kadar üzülmeyin, bu kadar kahretmeyin kendinizi. Biraz hatayı kendinizde arasanız iyi olmaz mı? Mesela, sakın siz bu ülkeye, millete yabancı olmayasınız Beyaz Türk kardeşim? Yani öyle şeyler yazıyor ki sizin yazarlar, sanki İsviçre kantonlarında yaşıyorlar. Siz de biraz Nişantaşı kafelerinden, barlarından çıksanız Ümraniye"ye, Yenibosna"ya gelseniz iyi olmaz mı? O zaman anlarsınız her gün gazete köşelerinde yapılan sosyolojik analizlerin sadece Anglo-Sakson ülkelerde geçerli olduğunu.

Bizim Sivas"ta, Maraş"ta, Antep"te millet "Angloyu" da bilmez "Saksonu" da. Bizim Anadolu herifleri nasıl yaşıyor bir baksanız?

Bak bir kaç örnek vereyim Beyaz Türk kardeşim.

Bu ülkenin halkı dindardır. İçki içmez, oruç tutar, dini kurallara uyar, hassastır. Ama sizin gazeteler ısrarla içki yasağı var diye manşetler attı, köşe yazarları bilmediğimiz şarap markalarını bize anlattı. Sonunda bir tek, "Tadı hariç her şeyini bilirim" diyen Abdüllatif Şener size destek çıktı, o da boş çıktı.

Bu ülkenin aileleri muhafazakardır, aile bağları güçlüdür ve erkekleri kıskançtır. Ama kendini Beyaz Türklerin temsilcisi sayan köşe yazarı John Lennon ve Yoko Ono gibi yatak odasından pozlar yayınladı. Size göre bu özgürlük, Anadolu"ya göre kepazeliktir. İşte biz buna toplumuna yabancılaşma deriz Beyaz kardeşim.

Siz eve ayakkabıyla girmeyi modernlik, biz rezillik sayarız.

Siz şarabın tadını, markasını, biz Yunus"un, Mevlana"nın Abı Hayatını konuşuruz.

Siz kruvasan ve kahve ile kahvaltı yaparsınız, biz peynir ekmek, tahin helvası yeriz.

Siz Fransız peyniri Rokforu, biz Van otlu peynirini severiz.

Siz evde kedi, köpek besler, çocuklarınıza "hamster"ı sevdirmeye çalışırsınız, biz dini imanı bütün çocuk besleriz, evde hamster görüldü mü, necis diye annemiz süpürgenin sapıyla kafasına vurur.

Biz Allah deriz, Muhammed (sav) deriz Müslümanlığımızla övünürüz, sen Laikiz dersin ne demek istediğini kendin bile anlamazsın.

Azizim bir dost tavsiyesi olarak örnekleri çoğaltabilirim. Özetle söylüyorum siz kendi toplumunuzu tanıma sorunu yaşıyorsunuz.

Dönüp dolaşıp "Ak Parti niye hep kazanıyor" diye soruyorsunuz. Bence şöyle sormalısınız, "Biz neden sürekli yeniliyoruz, nerede hata yapıyoruz?"

Bu Twitter olayına bir cümle söyleyip mektubuma son veriyorum Beyaz Türk kardeşim. Sandınız ki Erdoğan"a "diktatör" deyip TT yapınca, ülkede herkes ikna oldu sizin gibi düşünmeye başladı. Allah aşkına, Elazığ Palu"ya gidip Zaza Gakkoşa, "Erdoğan diktatörmüş" diye söyle bakim size ne yapıyor Beyaz kardeşim. Yani o laflar TT"de durduğu gibi durmaz Palu"da.

Rize"de "Başçalan Erdoğan" diye hele bir laf edin bakalım o Piştovu size karşı hangi yöntemle kullanıyorlar görün.

Diyeceğim şu Beyaz Türk kardeşim, moralin de bozuk ama söylemeden edemeyeceğim: Siz ülkenize, milletinize, ümmetinize yabancılaştınız. Yok öyle yabancı dil bilmek gibi değil bu mesele. Çifte pasaport taşımandan da kaynaklanmıyor.

Yani Anadolu"ya bir gelin, bir gezin buraları. Bak bildiğiniz gibi değil bu millet inanın. Gelecekseniz Ramazan"dan öce gelin. Oruç yiyeni döverler bizim oralarda. Özgürlük var falan derseniz iki katına çıkar kötek.

Yakında Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Lütfen bu sefer gaza gelip yanlış tarafa oynamayın, bünyeniz kaldırmayacak artık.

Mektubuma son verirken selam eder, evinde köpek olmayan yaşlıların ellerinden, hamster beslemeyen çocukların gözlerinden öperim.

Işıklar içinde kalın.

Twitter.com/alinurkutlu
10 yıl önce
Beyaz Türklere mektup
Gençlerle hasbihâl etmek..
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...