|
Can simidi

Lige beklenenden iyi başlayan, iyi sonuç aldığı bazı maçlarda bile kafalarda soru işaretleri oluşturan Galatasaray için son iki hafta oldukça yıpratıcı geçti. Fenerbahçe ve Trabzonspor karşısında alınan sonuçlar kadar ortaya konulan oyun, Tudor ve takımının aldığı iyi sonuçlarda dahi oluşan soru işaretlerini karamsar bir tabloya çevirmeye yetmişti. Böyle bir durumda içeride oynanan Gençlerbirliği maçı toparlanmak için en uygun fikstürdü. Nitekim maçın rengi henüz başında belli oldu. Rakip, açıkçası Galatasaray için can simidiydi.

Maça geçmeden Gençlerbirliği'ne bir parantez açmak lazım. Şu bir gerçek ki, rahmetli başkan İlhan Cavcav 2005'ten bu yana kadro iddiasını belirli bir seviyenin üstüne çıkarmıyordu. Ancak kurulan genç kadroların önemli noktalarını tecrübeli veya takımı sürükleyecek isimlerle donatıyordu. Başkent ekibi bu sayede çoğunlukla tehlikeli bölgeden uzakta kalıyordu. Bu sezon ise durum çok farklı; genç potansiyel olarak da, kapasite ve tecrübe olarak da vasatın çok çok altında bir kadro bu. Ocak ayında faydalı takviye olmazsa, Gençlerbirliği uzun yıllar sonra 1. Lig'e doğru yol alır.

Galatasaray kadrosunun yüksek bir oyuncu karakteri var. Tudor'un yaptığı en doğru şey takım kurulurken bu yönde verdiği görüş. Maça teknik olarak iyi olmasa da hızlı ve istekli başlayan sarı kırmızılıların yaptıkları ilk olumlu iş gole dönüştü. İlk goldeki pas trafiği, tamamlayıcılık ilk devre boyunca bir daha görülmedi. 1-0'dan sonra Gençlerbirliği Galatasaray kalesinde hiç de küçümsenmeyecek bir baskı oluşturdu. İlk devrenin ortalarına kadar süren bu baskı gole dönüşmeyince Galatasaray tekrar oyunun kontrolünü eline aldı. Maicon'un duran toptan gelen golü konuk ekibin gardını tümüyle düşürdü.

İkinci yarıda parlayan performanslar asla ölçü değildi. Çünkü Gençlerbirliği orta sahası ve savunması Süper Lig seviyesinin çok altında bir hale büründü. İlk 8 haftada bekleneni veremeyen, Fenerbahçe derbisinde kötü oyunu sinire dönüşen Belhanda'nın ikinci 45'teki resitali aldatıcı olur. Tudor, varsa onun performansını artıran etkenleri değerlendirebilir ama Faslı hala bir şey kanıtlayabilmiş değil.

Galatasaray adına skor dışında çıkacak olumlu sonuçlar; yüksek oyuncu karakteri ve Eren Derdiyok'un sahadaki takım ortamına dahil olmasıydı. Çünkü kulübesi zayıf olan sarı kırmızılıların bu tip katılımlara çok ihtiyacı olacak.

Her kriz anında fikstür karşınıza Gençerbirliği gibi zayıf takımlar çıkarmayacaktır.

#Galatasaray
#Süper lig
#Gençlerbirliği
6 yıl önce
Can simidi
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’