|
Galatasaray’ın yedekleri bu kadar

Galatasaray’ın Akhisarspor planları maçın başlamasıyla beraber değişti. Malum, Süper Lig’de çok kritik ve zorlu bir döneme giriliyor. Kulübün mali durumu göz önünde bulundurulunca şampiyonluk kat bekat önem kazandığı kesin. Fatih Terim de bu kritik 5 haftayı düşünerek yedeklerin durumunu ve o isimlerden ihtiyaç anında alabileceği faydayı tartmak istedi. Ne var ki, Galatasaray’ın en büyük sorunu olan dengesiz kurulan kadrosu kendisini gösterdi. Sarı-kırmızılıların elinde 12-13 yüksek kalitede oyuncusu olsa da, yedeklerin bırakın Galatasaray seviyesini, Süper Lig seviyesi tartışılır. İlk maçta deplasmanda alınan 2-1’in rövanşında avantajı bile koruyamadılar. 45 dakikada oyun olarak ezilirken, eldeki skor avantajını da rakibe kaptırdılar. Umudunu yitrmemiş ve maça konsantre olmuş Akhisarspor sarı-kırmızılıları zor durumlara düşürdü. Konuk ekip akıllı planını çok da efor sarfetmeden iyi futbola, pozisyona ve skora dönüştürmesini bildi. Savunmada alanı daraltıp, hızlı akınlarda boş alanları çok iyi kullandılar. Galatasaray savunması bitirici darbeleri vuran Seleznyov’a hiçbir çare üretemedi.

Kapasitesi sınırlı olanların yanı sıra maça konsantre olmamış Galatasaraylı oyuncular vardı. Başakşehir maçında yedek oturan Maicon, muhtemelen kendilerine fazla önem yükleyen Yasin ve Sinan bu isimlere örnekti. Bu maçın kupa yarı finali olduğunun farkında olmaları gerekirdi. Maicon dağınık futbolunun yanına bir de kırmızı kart ekleyerek takımını adeta sabote etti. Onun tecrübesinde bir futbolcuya yakışmayan bir gündü.

Akhisarspor maçı Galatasaray’ın yedek kadrosuna bir kez daha ayna tutmuş oldu. Daha önce alt lig ekipleri ve kupaya konsantre olmayan Konyaspor’u elemek daha kolaydı. Derli toplu ve konsantre bir rakip sarı-krımızılı yedekleri dağıtmaya yetti. Fatih Terim’in acil durum müdaheleleri Gomis ve Rodrigues’e de zaman yetmedi. Galatasaraylıların bundan sonra yapması gereken şey; ilk 11 oyuncularının sakatlanmaması veya cezalı duruma düşmemesi için dua etmek. Çünkü kulübede hiç umut yok.

#​Galatasaray
#Akhisarspor
6 yıl önce
Galatasaray’ın yedekleri bu kadar
Nasip
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…