|
İspat maçı

Bursaspor maçı Galatasaray'ın ligde şu ana kadar verdiği en zor sınav olmaya adaydı. Dolu tribünler önünde, ligin ortalama üstü takımlarından birine karşı oynamak, sarı kırmızılıların seviye tespiti için doğru maçlardan biriydi. Galatasaray, deplasman doğası gereği geçmiş haftalarda yapabildiği gibi hızlı ve baskın başlayamadı maça. Yine de pas trafiğini oturtan sarı kırmızılılar oyunun kontrolünü eline aldı. Maicon, Serdar ve Fernando'nun alan ve adam paylaşımını yanlış yapması ise ev sahibi Bursaspor'un önemli fırsatlar yakalamasına ve öne geçmesine sebep oldu. 1-0'dan sonra da önemli fırsat yakalayan yeşil beyazlılar Stancu'nun tutukluğu yüzünden farkı artıramadı. Bu durum Galatasaray baskısını sürekli hale getirdi.

Galatasaray, oyunun merkezinde kalabalık bekleyen rakibine karşı kanatlara indikçe etkili oluyordu ki, Igor Tudor'dan ilginç ve cesur bir değişiklik geldi. İki bekini oyundan çıkaran Hırvat hoca Feghouli ve Yasin gibi iki üretken kanat hücumcusuyla fırsat aradı. Galatasaray zaten baskı kuruyordu ama bu baskı oyuna giren isimler sayesinde skora da dönüştü. Bursaspor'un yediği baskıyı kırmak adına hiçbir şey yapamaması ve teknik ekibinin yetersiz hamleleri onlar adına düşündürücüydü.

Galatasaray ve Igor Tudor en zorlu sınavından başarıyla geçti. Bu zor deplasmanda oyuna ağırlığını koymak, geriden gelip üç puan alabilmek sezonun bundan sonrası için de takımın özgüvenine katkı sağlayacaktır. Galatasaray gerçekten iyi bir takıma dönüştüğünü bu maçla beraber ispatlamış oldu.

#​Bursaspor
#Galatasaray
#Igor Tudor
7 years ago
İspat maçı
Merkezden değil yerinden yönetim
Şenol Güneş, Beşiktaş, Trabzonspor…
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’