|
Kavganın devamı

Galatasaray ve Atiker Konyaspor çok farklı motivasyonlarla döndü milli maç arasından. Galatasaray, federasyonun agresif tavırları sebebiyle oluşan yaralarından en az zararla çıkmanın hedefinde. Konyaspor ise kulübün gönlündeki teknik adamla yine yeni bir başlangıç yapacaktı. İki motivasyonun da altında biraz güvenlik hissi gizliydi. Yani iki taraf da eldeki bir puanı mümkün olduğunca az riske etti. Zaten Galatasaray’ın eksikleri, takımın ve hatta kulübün içindeki psikoloji sarı-kırmızılıların bilinen iç saha baskısını oluşturmasını zorlaştırdı. Çünkü Galatasaray kadrosunun bazı alternatifleri, yani dün sahaya isimlerin bir kısmı kendilerinden beklenen katkıyı vermekten çok uzaklar. Feghouli ve Eren bunların başında gelenler. Dün, Fernando-Selçuk ikilisinin kontrolü altına aldığı orta saha mücadelesi zenginleştiremedi Galatasaray. Feghouli, Eren’in genel ve dün özelinde Onyekuru’nun tutukluğu atakların daha olgunlaşamadan sonlanmasına sebep oldu. Oyun akışında rakip ceza sahasına gitmekte zorlanan Galatasaraylı futbolcular uzak ya da yakın duran toplardan tehlike çıkarmayı ümit ettiler.

Konyaspor enerjisini ekonomik kullanmayı denedi. İlk yarıdaki dengeli oyundan dahi pozisyon bulmayı başarmışlardı. Cesaretlenip rakibin üzerine daha çok gitseler, maçın tek hakimi de olabilirlerdi. Karşı yarı sahada çoğaldıkları hemen her anda tehlike oluşturmuşlardı.

Galatasaray, golü ya şansla, ya rakip şanssızlığıyla ya da duran topla bulacaktı. Konyaspor, oyunun kontrolünü eline aldığında şanssız bir gol yedi.

Penaltı pozisyonu gergin ortamda oynanan ama o dakikaya kadar sıkıntısız geçen maçın fitilini ateşledi. Galatasaray camiası ile TFF ve tüm birimleri arasındaki sinir savaşında yeni bir perde açıldı. Penaltı doğru ya da yanlış, o tartışılır ama kendisiyle ilgili her karara daha hassas tepkiler veren bir Galatasaray var artık. Karşısında da TFF; kurullarıyla, hakemleriyle sarı-kırmızılıların her tepkisine yeni cezalar kesmeyi bekler gibi görünüyor. Penaltı kararı, Serdar Aziz-Hüseyin Göçek gerginliği, VAR sonrası değişmeyen penaltı kararı; son 3 haftanın özeti ve sezonun bundan sonrasının fragmanı gibiydi.

#​Galatasaray
5 yıl önce
Kavganın devamı
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti