|
Kayıp Cocu’ya yazar

Fenerbahçe bir yandan kabuk değiştirmeye çalışıyor, bir yandan da yarışmada kalmaya çabalıyor. Kolay değil, kadro ciddi anlamda yenilendi. Kadronun eskileri de yıllardır süregelen başarısızlıklardan dolayı mental anlamda yıpranmış durumda. Bu süreçte taraftara büyük iş düşüyor ve görünen o ki onlar üstüne düşeni yapıyor. Sosyal medyada hafta boyu tiye alınan Hasan Ali’ye tribünden gelen destek önemliydi.

İslam Slimani Fenerbahçe’nin bu transfer dönemindeki en büyük kazanımı. Hareketli oyunu, güçlü fiziği rakip savunmayı fazlasıyla yıpratıyor. Boşalttığı alanı iyi kullanabilecek kanat ve orta saha oyuncuları skora katkı anlamında kariyer sezonlarını yaşayabilir.

Fenerbahçe’de dün yaşanan sorunların başrolünde yeni transferlerden Reyes vardı. Meksikalı fizik olarak hazır olmadığı gibi, mevkisini de yadırgadı. Kesici rolünü oynayamayınca Kayserispor Fenerbahçe kalesine gelmekte zorlanmadı. Konuk ekip attığından fazlasını kaçırdı. Cocu’nun Reyes tercihi de, ona 70 dakika sabretmesi de anlaşılabilir değildi. Reyes orta sahada birinci tercih olmayacaktır, muhtemelen stoper rotasyonuna dahil olacaktır ama dün önemli bir kayba sebep oldu. Erken yapılan bir Reyes-Topal değişikliği Kayserispor’un ayağa kalkmasını ve maça ortak olmasına engel olurdu.

Savunma demişken Fenerbahçe stoperlerinin de toparlanması şart. Yenen ilk iki golde büyük hataları vardı. İki kez öne geçen Fenerbahçe, stoper hatasından yenen iki garip golle yakalandı. Yeni bir takımın kırılganlığı sonucu sarı lacivertlilerin özgüveni eridi. Cocu da kriz anlarını iyi yönetemedi. Yaptığı değişiklikler geç kalınmış yanlış hamlelerdi. Üç santrforu aynı anda sahaya sürmek pozisyon zenginliği getirmedi, takımı doldur- boşalta mecbur bıraktı. Sarı lacivertli futbolcular da oyunun son çeyreğini panik halinde geçirdi. Cocu’dan daha erken daha akılcı hamleler beklenirdi.

Üst üste üçüncü mağlubiyet ayağa kalkmaya çalışan bir takım için hiç iç açıcı bir tablo değil. Takım çok yeni, kenar yönetim dahi takımı yeni tanıyor ancak yapılan bariz hatalar da var. Milli maç arası Cocu’ya ve takıma ilaç gibi gelecektir. Ancak kat edilmesi gereken mesafe çok fazla.

#Fenerbahçe
#Mağlubiyet
6 yıl önce
Kayıp Cocu’ya yazar
Bilimsel mutluluk tarifi almak ister misiniz?
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü