|
Kritik dokunuş

İlk dört hafta, kayıp 9 puan. Bu arada zirve yarışındaki muhtemel rakipler de kazanıyor. Puan kaybı baskısı Fenerbahçe için çok erken başladı. Yeni kurulan bu kadronun bu baskıyı aşıp iyi bir futbolla üç puana ulaşması kolay değil. Beş hafta bir takımın geleceği için bazı belirtiler verebilir ama son güne kalan transferler, her hafta başka bir 11’in sahada olmasına yol açıyor.

Atiker Konyaspor ligin güçlü takımlarından biri ve Fenerbahçe’nin dağınık görüntüsünde oyunu ele alması kaçınılmazdı.

Mehmet Topal-Jailson-Benzia merkez üçlüsü kağıt üstünde de umut vermiyordu, pratiğe dönüşü de olumlu olmadı. Fenerbahçe orta sahası ne rakibe baskı yapabildi ne de hücumla bağlantı kurabildi. Aatıf ve Ayew’in tutuk kalmasının sebebi de bu kopukluktu.

Atiker Konyaspor takımı ve kenar yönetimini de bu noktada eleştirmek gerekir; bu boşluktan daha fazla fayda çıkarmaları gerekirdi. Oyun Fenerbahçe’nin hiç istemediği şekilde devam etti uzunca süre. Atiker Konyaspor baskısını hissettirmeye başlamıştı, Cocu Türkiye’ye geldiği günden bu yana yaptığı en olumlu hamleyi yaptı. Oyuna dahil oluşu Fenerbahçe orta sahasını toparlayan Eljif doğru zamanda doğru yerde bulunarak galibiyeti de getirdi.

Eljif’in golü ve bu üç puan Fenerbahçe için çok önemliydi. Yarışta kalmak ve özgüven kazanmak için böyle bir galibiyet fazlasıyla gerekliydi. Geçen her zaman Fenerbahçe lehine olacaktır, bu zamanı minimum kayıpla atlatmak sarı-lacivertlileri yarışta tutacaktır.

#Fenerbahçe
٪d سنوات قبل
Kritik dokunuş
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset