|
Şampiyonluğa bir kaldı

Böyle maçlarda taktik ve teknikten ziyade baskıyla başa çıkabilme ve aşırıya kaçmayan, dozunda motivasyon belirleyicidir. Motivasyonun aşırı olanı baskıyı artırır. Gol ne kadar gecikirse de stres o kadar artar ve işler zorlaşır. Belhanda”nın 30. saniyede gelen golü Galatasaray’ı bu muhtemel sorunların kaygılarından kurtarmasına yol açtı. Yeni Malatyaspor’un ligdeki rahat durumuna bağlı olarak motivasyonu ortalamadan fazla değildi. Herhangi bir puana hiç ihtiyaç duymayan konuk ekibin geri düşünce de fazla bir reaksiyon göstermesi fazla sürpriz olurdu. Daha 12’de skor 2-0 olunca Galatasaray olumsuz senaryo ihtimallerini en aza indirmiş oldu. O noktada Rodrigues’in payı çok büyüktü. Kariyerinde bu kadar üst seviye oynamamış olan Rodrigues’in maçın daha başında sakin kalıp yaptığı doğru iki tercih skorun erkenden gelmesine yol açtı. Hollandalı, bazen oyun seviyesini sorgulatıyor ama bu sezon takımına verdiği katkı tartışılmaz. Futbolun basit işlerini öğrenip alışkanlık haline getirirse üst düzeye yükselen grafiğini tamamlayabilir.

Galatasaray savunma yapmayı becerebilen bir takım asla olamadı. Bu kritik maçta önde olmak takımı psikolojik bir mecburiyet gibi geriye yasladı. İkinci devrede Yeni Malatyaspor’un kontrolündeki oyunun sebebi de bu olsagerek. Galatasaray’ın skoru koruma ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaşma hevesi böyle bir oyunu ortaya çıkardı. Skoru korumak herşeyden önemliydi ve Galatasaray bunu başardı.

Şampiyonluk Galatasaray için çok çok yakın. Hatta kesin gibi. Sezonun tümünde, sert iniş çıkışlarda bile karakter gösteren Galatasaraylı futbolcular bu şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Dün de olduğu gibi takımına inanılmaz bir biçimde destak olan Galataaaray taraftarı bu başarıda en büyük paydaşlardan. Galatasaray bu sezon muhteşem bir iç saha takımı olduysa onların payı çok büyük. Takımı devre arasında alıp elini ayağını toplayan, tecrübesini ve bilgisini yansıtıp özgüven sağlayan Fatih Terim ve takımın kurulmasında önemli katkısı olan Tudor da önemli aktörler. Şampiyonluğa artık bir kaldı.

#Galatasaray
#Şampiyonluk
6 yıl önce
Şampiyonluğa bir kaldı
Kırım Kazan heder oldu
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!