|
Şampiyonluk yolu açıldı

Beşiktaş derbisi bile olsa Türk Telekom Stadyumu’ndaki herhangi bir karşılaşmaya Galatasaray tempolu başlamak isteyen taraftır. Şenol Güneş mümkün olan en sert orta saha Medel-Tolgay ikilisiyle çıkarak rakibinin olası baskısını engellemeyi denedi ve başarılı da oldu. Maçın başında tempoyu ayarlayan taraf Beşiktaş olunca Galatasaray istediği baskıyı oluşturamadı. 23. dakikada gelen gol, Nagatomo’nun hücumda aldığı insiyatife karşı Beşiktaş savunmasının önlem alamamasının sonucuydu. Takım savunması zayıf olan Beşiktaş’a karşı hemen her takım bu tip pozisyonları buluyordu, Galatasaray da bulduğu ilk pozisyonu gole çevirdi. Sarı kırmızılıların zayıf karnı Maicon-Denayer tandemiydi. Bu ikili pozisyon ve bireysel hatalarıyla rakibin ciddi pozisyonlar bulmasına da sebep oldu ancak Negredo, Talisca ve Babel yaptıkları kötü vuruşlarla sezona mal olacak golleri kaçırdı. Galatasaray skoru koruma adına topun arkasına geçtiğinde güvenliği sağlayan üçüncü stoper rolü oynayan Fernando’ydu.

İkinci devrede Beşiktaş mecburen oyununu daha öne taşıdı ama savunmada büyük boşluklar verdi. Beşiktaş set hücumlarında, Galatasaray kontra ataklarda etkili oluyordu ki maçın dönüm noktası olan penaltı pozisyonu meydana geldi. Beşiktaş’ın 10 kişi kalması oyunun ve skorun rengini belli etti. Penaltı kaçsa bile ikinci golün ve üç puanın gelmesi Galatasaray için zor olmadı.

Maçın içinde en önemli detaylardan biri iki takımın ilk yarıda mecburen yaptığı oyuncu değişikliklerinden aldığı faydanın ölçüsüydü. Negredo sakatlandı, Lens girdi, Babel 9 numaraya, Lens Babel’in yerine geçti. Lens hiçbir katkı sağlamazken Babel de santraforda etkisiz kaldı. Diğer tarafta sakatlanan Mariano’nun yerine giren Linnes, Galatasaray kariyerinin en büyük oyununu oynadı. Savunmada hatasızdı, ikinci golde de rolü çok büyüktü.

Derbinin sonucunda Beşiktaş şampiyonluk yarışına havlu attı. Galatasaray ise en güçlü rakibini yarışın dışına itti. Sarı-kırmızılıların şampiyonluk yolu açıldı. Son belirleyici maç gelecek hafta deplasmandaki Akhisar maçı olacaktır.

#​Beşiktaş
6 yıl önce
Şampiyonluk yolu açıldı
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti