|
Avrupa Yıldızlar Şampiyonası"nın ardından

Polonya''da sona eren Avrupa yıldızlar serbest ve grekoromen güreş şampiyonasında tabiri caiz ise serbest 2, altın, 2 gümüş ve 2 bronz kazanıp yıldızını parlatırken, Grekoromen ise bu sefer 2 gümüş ve 1 bronz madalya ile durgun bir şampiyona geçirdi.

Yıldızlar kategorisinde her zaman çok başarılı sonuçlar alan greko zaman zaman yaş dolması ile kadroların değişimi sonucunda bazen düşüşler yaşanmakta. Serbest stilde Avrupa yıldızlar şampiyonalarının son üç yılında karnemiz: 2008 (5 bronz madalya), 2009 (4 gümüş, 3 bronz), 2010 (1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz) kazanmışız.

Bu şablona baktığımızda bu yıl 50 kg Barış Kaya ve 76 kg da Fatih Erdin ile 2 altın madalyayı bir arada görmek çok önemli bir çıkış olduğunu söylemeliyim. Çünkü bu kategorilerde şampiyonluk ve altın madalya çok önemli. Serbestçilerimizin bu çıkışı inşallah Dünya şampiyonasında da devam eder.

Grekoromende son üç yıl karnemiz de ise: 2008 (1 altın, 3 gümüş, 1 bronz), 2009 (3 altın, 1 gümüş, 3 bronz), 2010 (3 bronz). Greko da bu son üç yıllık tabloya baktığımızda son iki yılda altın madalya ya uzanamadığımız görünmekte. Yılların tecrübeli hocası İbrahim Yıldırım ve ekibi yine gelecek seneden itibaren burada çok önemli bir çıkışı tekrar yakalayacaklarına yürekten inanıyorum.

Yaş kategori takımlarında bir sene iyi sonuç alırsanız ertesi sene kadrodan yaşı dolup ayrılanlar olduğu için istikrar sağlamak ve iyi sonuç almak çok zor. Şimdi her iki ekibimizin 23-28 Ağustos tarihleri arasında Macaristan''ın Szombathely şehrinde yapılacak Dünya yıldızlar serbest ve Grekoromen şampiyonasında minderde müthiş bir mücadele yapacağız. İnşallah burada milletimizin yüzünü güldürecek güzel sonuçlar almak en önemli dileğimiz.

Evet bu sefer grekodan da iyi bir atak ben şahsen geleceğine inanıyorum. O zaman minderin aslanı olan bu yiğit Anadolu gençlerine haydi rast gele tuttuğunuz altın olsun diyoruz.

13 yıl önce
Avrupa Yıldızlar Şampiyonası"nın ardından
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset