|
Güreşimiz için yapılanma

Türk güreşinin başarı duayeni serbest güreşin alt yapısından üst yapısı olan milli takımlara kadar yeniden yapılanması şarttır.Alt yapıdan yetişen başarılı elemanların en son rahle olan Büyükler milli takımına düzgün monte edildiğinde güreş her zanan düzgün gider.

Nitekim Rusya gerçeğini ele aldığımızda: Vladi Kafkasya ve Dağıstan çekişmesi ülkenin dünyada bir numara olmasında en büyük etken olarak söyleyebiliriz. Yine şehirlerdeki düzenli kulüpleşme ve alt yapıya verilen önem üst yapıda düzgün sirayet ederek Rus serbest güreşi zirvede bulunmakta. Biz de ise: Güreş eğitim merkezlerinden tutun da kulüplere kadar yetişen başarılı sporcular dünya gerçeklerine uygun bir teknik yapılanma ile yetişmemektedir. Burada güreşin temelini iyi bilen iyi antrenörlerin olmaması en büyük handikaptır. Bir sporcu A seviyede milli takıma geldiği halde yine teknik düzeltme çalışması yapıyorsa o zaman iş çok zor demektir. Dünyada ileri gitmiş ülkelerde teknik varyanslar en üst seviyede alt yapıda öğretilmekte ve buradan yükselerek gelen sporcular üst yapıda, sadece, kondisyon, taktik çalışmaları ile hedeflerine doğru rahat gitmektedirler.

Türk güreşinde yıllardır ne bir sistem nede bir yol vardır. Olan şey: iyi niyetli insanların hocaların düzgün çalışmaları kapasiteleri ölçüsünde güreşe katkı sağlamaları, Allah vergisi yeteneği olan Türk gençliğinin çelik gibi iradesi ile Türk güreşi ayakta kalmaktadır. Düşününüzki bir ülke spor tarihinin en başarılı kulvarı güreş olduğu halde spor medyası onu en geri plana itiyorsa o zaman kimsenin güreşten bir şey beklemeye ne de tek kelime etmeye hakkı vardır.

Son söz olarak: Türk güreşinin dünya genelinde ilk sıralarda olabilmesi için kırmızı bir reçeteye ihtiyacı vardır. Reçetede ise şunlar yazmalıdır:

1-Tüm kamu kuruluşları dahil düzgün bir kulüpleşme yapılanması

2-Güreş eğitim merkezlerinin sayısı ve kalitesinin artması

3-Türkiyemizin şanına yakışır bir yönetim binasının güreşe yapılması

4-Özerk olsada oy veren kulüplerin keyfine göre teknik atamaların yapılmadan güreşi sırtlayacak gerçek ustalara görev verilmesi

5-Güreşe her zaman olduğu gibi artarak devlet desteğininin devamı

6-Dünya gerçeklerine göre güreşin kamp , çalışma her şeyinin organize edileceği uluslar arası bir spor kompleksine sahip olması kesinlikle şarttır. Başarı veren branştan bir şey esirgenmemeli

Neden mi? Çünkü güreş her zaman başarı verdi. Bilmeyen varsa Türk spor tarihine bir göz atsın.

12 yıl önce
Güreşimiz için yapılanma
Gerçek ile sanrının iç içe geçtiği ahir zaman günleri…
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…