|
Her zaman güreş

İstanbul''da sona eren Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası''nda takım halinde 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya ile dünya ikincisi olduk. 90''lı yıllarda bağrından asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu, Hakkı Başar, Mehmet Akif Pirim, Ercan Yıldız, Nazmi Avluca ve Selçuk Çebi gibi starları çıkartan greko branşımız Rıza Kayaalp gibi genç yeteneklerinde eklenmesi ile dünyada her zaman ilk üç sıralamada bir yer edinmiş oldu.

2006 ve 2009 yıllarında 2 kez dünya şampiyonu olan grekoromenciler İstanbul''da yine birinciliğin en önemli adayı idi. Fakat takımda stratejik tespit hataları iyi organize olamama ve takım teşkilindeki yanlışlıklar yüzünden birinciliği kıl payı Rusya''ya kaptırdı.

Özellikle milli takımımızı 74 kiloda temsil eden Avrupa ikincisi Şeref Tüfenk''in çok yüksek kilodan 66 kiloya indirildiği ve iyi performans sergileyememesinin aşırı kilo düşmesi sonucu olduğu herkes tarafından söylenmekte..

Evet yüreği ile güreşen ve 3 maçı uzatmaya giden büyük şampiyon Nazmi Avluca burada yine bronz madalyayı kazandı ve olimpiyatlarda son finali yapmayı hak etti. Nazmi''yi güzel mücadelesinden dolayı ayakta alkışlıyorum.

Aynı şekilde 2 dünya şampiyonluğuna üçüncüsünü eklemek isteyen genç Selçuk Çebin''in gayreti ayakta alkışlanacak türdendi. 47 kişi arasında 5 maç yaparak finale geldi ve finalde milimetrik fark ile altın madalyayı kaybetmesine çok üzüldüm. Altın Çebi''ye çok yakışırdı ama ne diyelim. Mevlam öyle takdir etti, buna da şükür.

Ağır sıklette ise genç Rıza Kayaalp önümüzdeki dönem Türk güreşinde her zaman kürsüye yakın bir genç yıldızımız olacağını burada ispat etti. Şampiyonluğu için Kayaalp''ı yürekten kutluyorum.

Aynı şekilde 96 kiloda bronz kazanan Cenk İldem''de ileride milli takımımızda genç jenerasyonunun öncüleri arasında yerini alacağını ispat etti.

Türk güreşini İstanbul''da iyi bir sınav verdi. Takım halindeki dünya ikinciliği iyi bir derece. Bunun başka spor branşları kazanmış olsaydı yer yerinden oynardı. Şampiyonada FILA hakem yönetimi yönünden iyi sınav verdiğini söylemek mümkün değil. Özellikle başta İran başta olmak üzere bir kaç ülke sporcularına yanlış kararlar ile haksızlık yaptılar.

Son söz olarak: Bugün başlayacak serbest güreşlerde de inşallah takım halinde ilk dört içinde olabilirsek büyük bir başarı. Serbestten 3 madalya alırsak ve birisi de altın olursa çok harika olur. O zaman ''haydi rast gele'' diyorum. Türk spor tarihinde tüm zamanların en başarılısı güreşti. Dün öyle oldu, bu gün de böyle. Yarın da inşallah başarılarını sürdürür. İyi ki varsın güreş.

13 yıl önce
Her zaman güreş
Siyasî liberaller, iktisadî liberaller ve liberaller
Utanç verici!
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…