|
Kulüplerde ilk Avrupa zaferi

1976 Yılında Avrupa kulüpler şampiyonluğu ülkemizde ilk olması nedeni ile bir hayli önem arz etmekte ve büyük başarıların başlangıcı olması sebebiylede unutulmaz olaylardan birisidir. O dönemlerde derece almak şöyle dursun çok zorlu şartlar bulunmakta idi. İşte bu dönemde bir özel sektör kuruluşu olan Tofaş SAS Avrupa şampiyonluğuna göz dikmiş ve şu kadrodan oluşan ekibi ile yola koyuldu. 48 kg: Mehmet Yalçın-Ömer Sakızcı-52 kg: Kamil Özdağ-57 kg: Seyit Ali Aker, Fehmi Sarı-62 kg: Nurettin Kurt-68 kg: Mehmet Sarı-74 kg: Reşit Karabacak-82 kg: Mehmet Öztürk, Halil İbrahim Oktay-90 kg: Ayhan Taşkın-100 kg: Mehmet Güçlü-Ağır: Hüseyin Çokal

Tofaş SAS Güreş Takımı''nın 1976''daki Avrupa Şampiyonluğu''nun öyküsü şöyleydi: “Ankara''da 3-4 Kasım 1976 tarihleri arasında yapılan Türkiye Kulüpler Güreş Şampiyonasında Tofaş SAS Güreş Takımı 8 takım arasında mücadele ediyor. Ankara''daki maçlarda Tofaş SAS Şekerspor ile 5-5 berabere kalırken, Afyon Demirspor''u 10-0 ve MTA''yı 9-1 yenerek Türkiye Kulüpler Şampiyonu oluyor. 13-14 Kasım 1976 tarihleri arasında Bursa''da Tofaş SAS Güreş Takımı Avrupa Şampiyon Kulüpler Yarı Final maçlarında Bulgar Haskova ve Polonya''nın Stal Rzeszow takımları ile mücadele ediyor. Tofaş SAS Güreş Takımı Avrupa Şampiyon Kulüpler yarı final maçlarında Bulgar Haskova ile 5-5 berabere kalırken, Polonya''nın Stal Rzeszow takımını 10-0 yeniyor. Ve finallere katılma hakkı kazanıyor. Tofaş SAS Güreş Takımı Avrupa Şampiyon Kulüpler Final maçlarında Yugoslavya''nın Koçani kentinde İtalyan Genova Sider ve Yugoslav Koçani Spartak ile Avrupa Şampiyonluğu için kapışıyor. Tofaş SAS Güreş Takımı Avrupa Şampiyon Kulüpler Final maçlarında Yugoslavya''nın Koçani kentinde İtalyan Genova Sider''ı 10-0 ve Yugoslav Koçani Spartak''ı 9-1 yenerek ülkemize güreşte ilk Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonluğu''nu getiriyordu.

Son söz olarak: O dönemlerde Tofaş''ın başında olan ve 19 yıl gibi çok uzun müddet milli takımımızı da çalıştıran rahmetli Muharrem Atik vefat etti. O şimdi aramızda yok. Bu büyük başarıda en büyük etken Muharrem hoca ile birlikte Tofaş''ta yöneticilik başkanlıklar yapan güreşsever Yalçın İpbüken beyinde katkıları şüphesiz ilk hatırlanacak hususlardan birisidir. Tofaş''la açılan Avrupa kulüpler şampiyonlukları, Ankara Büyükşehir, İstanbul Büyükşehir, Bursa Büyükşehir, Amasya Şeker, Tedaş ve diğer takımlarımızla devam etti.

Darısı istikrar ve her zaman başarıya.

12 yıl önce
Kulüplerde ilk Avrupa zaferi
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’