|
Serbest güreş mağdur

Türk spor tarihinin (1951, 1954, 1957, 1966, 1994) olmak üzere beş kez takım halinde Dünya ve 3 kez de Avrupa Şampiyonluğu ile tüm zamanların en başarılı tek branşı serbest güreş mağdur durumda.

Bu kadar başarıya rağmen pes dedirten hadise ise şöyle: Serbestin kendisine ait bir salonu bile yok. Nerede kamp yaparsa yapsın otel köşelerinde yıllardır çalışmalarını sürdürmekte. Otellerdeki müşterek salonlarda antrenman yapmaya çalışan bu branş salonda düğün varsa minder topla, yoksa antrenman yap tarzında şanına yakışmayan bir mağduriyetin içinde. Grekoda ise durum çok daha iyi ve parlak. Onlarda İstanbul Sarıyer Mersinli Ahmet Tesisleri var çok şükürki o kardeşlerimiz rahat. Türk sporunda olimpiyat tarihimize göz attığmızda kazanılan 37 olimpiyat altın madalyasının 28 tanesi güreşten gelmiş. Serbest güreş ise 17 olimpiyat altın madalyası ile tarihimizin en başarılı tek branşı konumunda. Artık bundan sonra daha ne yazayım buradan ötesi neresi bilemem. Güreşimizi, sporumuzu yöneten bütün yöneticilerden ricamız şudur; serbeste lütfen sahip çıkınız. 2008 Pekin olimpiyatlarını bir hatırlayacak olursak orada Tüm milletimizin uluslar arası alanda onurunu kurtaran tek altın madalya yine Serbest güreşten gelmişti. Alınan tek altın madalya ile teselli bulmuştuk.

Son söz olarak: Türk güreşinde 2012 Londra olimpiyatları öncesi vefat eden değerli kardeşimiz Fevzi Şeker''den sonra serbest güreşin başına eski emektar meslektaşlarımızdan Yakup Topuz atandı. Hayırlı olması dileklerimle Türk güreşinde bir dönemde olan önemli başarılara tekrar imza atılmasını canı gönülden temenni ediyorum. Bu vesile ile serbest güreşimiz için mutlaka kalıcı bir güzel kamp tesisi temin edilmesini Türk güreşi ve adına yöneticilerden talep ediyorum.

12 yıl önce
Serbest güreş mağdur
Halep oradaysa, arşın buradadır…
Sen benim kim olduğumu biliyor musun?
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!