|
Romantik erkekler!

Ne oldu bu erkeklere anlamıyorum sağcısı, solcusu, kemalisti, dincisi, askeri hepsi birden romantik bir hal aldılar. Nereden mi çıkartıyorum bunu,etrafınızdaki erkek seslerine bir kulak verin. En travmalı zamanlarımızda ki yorumlarını dinleyin. "Derslerini nasıl verdik ama,gösterdik günlerini onlara","Helal olsun ne cevap,göğsümüz kabardı,gözlerimiz yaşardı" ,"iyi yaptın geçirdin ağbicim" ve "pışşık..." tarzı dışında ne var?

"Kendini ispat" duygusu,"ben hep haklıyım" sendromu, "gösterdik size" meydan okuması. Allahtan etrafımda rasyonel düşünen romantik olmayan kadınlar var. Aklı selim ile asıl soruyu soruyorlar. Bundan sonra ne olacak;seçim yaptırılacak mı,referandum yapılabilecek mi? Bir de kadınlara romantik derler! Peh!

* * *

Türkiye''de ki yeni tartışma trendi din üzerinden şekillendiriliyor yine,tam bir yüzyıl önceki gibi, aynı kalıp yargılarla...Kimin kim olduğu ve ne dediği de aslında çok da çıkarılamıyor. Memleketin neredeyse tamamı müslüman ve bu o kadar önemlidir ki misyonerler en büyük korku objelerimizden birisidir. Üstelik bu durum ben müslümanca yaşamak istiyorum diyenleri memleketin baş düşmanı ilan etmeye de mani değildir.

* * *

Kadınların meydanları doldurması erkekleri pek gaza getirdi anlaşılan İlay-ı laiklik adına koşturup duruyorlar. Peki bu akının sonucu ne olacak laik cihada mı gidilecek? Yeni şehitlerimiz ,gazilerimiz mi olacak. Bu sorular olağan dışı mı mu geldi ,yoo çok normal bunları söylüyorsunuz aslında,sizi denize dökeceğiz der gibi yöneltiyorsunuz eleştiri oklarınızı "öteki" diye tanımladığınız ve tanımadığınız tüm kesimlere…

* * *

Anlatıyorlar, artık mevlitlerde kadın günlerinde bile bu mevzuular konuşuluyormuş. Mahalle dedikodularını yerini ülke dedikoduları almış "biliyor musunuz Tayip Erdoğan Atatürk için ne demiş…Eee komşu ne demiş" …Atılan iftiraların haddi hesabı yok…Psikolojik harekat mahalleli kadın ruhunu iyi kavramış anlaşılan… Bu tartışmaların ardından ise İzmir mitinginden yeni gelmiş mevlit ahalisi ölüsüne de Kur''an okumaya devam ediyor.

Psikolojik harekatın bu sefer ki argümanı; "Atatürk düşmanlığı".

* * *

Tüm bu tartışmalar toplumun farklı kesimlerinde farklı yansımalar buluyor.

Geçenlerde Beyaz show''da, Beyaz''ın" THY ''de ki haremlik-selamlık uygulanıyor" sözlerini şaşkınlıkla dinlemiştim, şimdiye kadar hiçbir THY görevlisinden "pencere yanı mı -koridor mu" sorusunun dışında soru duymayan birisi olarak. İnanılmaz ama gerçek/gözlerimle gördüm/kulaklarımla duydum/buna inanan başkaları da varmış...

Ankara''ya giderken uçağın arka sırlarından yükselen tiz bir kadın sesi "elinizden gelse burayı da haremlik selamlık yaparsınız" diye bağırıyordu. Sonunda anlaşıldı, bir hanımefendi eşi ile oturmak için koltuk değişimi rica etmişti. Sorun değişimi teklif edenin başörtülü olmasıydı. Son derece medeni bir talebin nasıl algılandığına bakar mısınız?

Haremlik -selamlık tartışmaları en önyargılı tartışmalardan biridir. Doğru düzgün delili de yoktur. Üstelik artık Türkiye''de ki hamamların bir çoğundan bile bu uygulama kalkmışken. Yani tarihi kadın hamamları bile neredeyse tarihe karışacakken. Bir gazeteci arkadaşım uzun süre yurt dışında kaldıktan sonra özlemle Türkiye''de hamama gittiğinde bu karışık manzaraya sinir olmuş "ne olmuş bu ülkeye"diye hayıflanmıştı.

Psikolojik harekatın argümanlarından bir diğeri "ülkeyi haremlik-selamlık yapacaklar"…

İslam ülkelerine de baktığınızda ise Uzakdoğu Asya da ki İslam ülkelerinde böyle bir uygulamayı bilen bile yok. Afrikada''da öyle, İran''da otobüslerde kadınla erkek ayrı oturuyor ama çalışma hayatında ev yaşamlarında böyle bir uygulama olmadığı gibi evlerde hizmeti de erkekler yapıyor. Arap ülkelerinde bu uygulamayı yumuşamış haliyle evlerde görebilirsiniz. O da lüks kapitalist hayat tarzı içinde garip bir tenakus gibi duruyor. Kadınların kendi aralarında kümelenmeleri ise her yerde vakiidir ve de çok keyifli bir şeydir. Kümelenip mitinge giderken iyi de!

* * *

Mayo reklamları ile ilgili çıkan haberler tam psikolojik harekatın ortam haberleri gibi. Bunca yaşım içnide tüm vatan sathında mayo reklamları dolu panolar olmadan bir yaz geçirdiğimizi hiç hatırlamıyorum. Hemi de sıkça"Ak parti iktidarında bu reklamlar neden daha çok arttı" şeklinde ki sorulara muhatap olurken. Ne oldu da oldu bu tartışma başladı!Kapitalizmin esaretindeki bilboard sahiplerinin "aman mayo yerine bu yıl başörtü reklamlarına verelim" diyeceklerini hiç zannetmiyorum. Olsa olsa iş yine fiyat ile ilgilidir.

Üstelik te bu iktidarın yönetimindeki devlet hava meydanlarında " adem eve" otelinin incir yapraklı /hem de yolcular iner inmez ilk karşılaştıkları /reklam panosu sürekli ışıldadıktan sonra mayo reklamı yasaklanmış söylentilerine kargalar bile güler.

Psikolojik harekat deliller oluşturmaya çalışıyor anlaşılan…

* * *

İzmir mitinginde Zülfü Livaneli Kemalist devrimlerin tamamlanmasına engel olanları şikayet ediyor, "karlı kayın ormanında"şarkısını okuyor. Kemalist devrimleri korumak adına hapse mahkum edilmiş Nazım Hikmet''in şarkıları,ölüsünü bile bu ülkeye layık görmeyenlerin de katıldığı bir topluluk tarafından söyleniyor. Bir dönem komünistleri yok ederek vatanı kurtarmak isteyenlerle eski komünistler ele ele vermiş devleti kurtarmak istiyorlar!

17 yıl önce
Romantik erkekler!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti