|
Darbe tehdidi aldım!

Klarnetçi Hüsnü hakkında birşeyler yazdık... Yazmaz olaydık... Hâlâ mail yağıyor...

Ömer Faruk Canural adlı bir klarnetçi Hüsnü hayranı bana soruyor;

“Sayın Bekir Hazar siz sanat nedir bilir misiniz? Siz hatta klarnet ne demek bilir misiniz? Gerçekten klarneti ve Hüsnü Şenlendirici’yi bu kadar küçümsemeniz hiç hoşuma gitmedi... Resmen siz Hüsnü Beyefendi’ye bir medya şarlatanı gözüyle bakıyorsunuz.... Ben buradan sanattan zerre kadar anlamadığınız kanısındayım.

Hüsnü Bey Amerika’da New York Central Park da konser verirken bir bayan şöyle demiş: “Bu adam bize Tanrı’nın söylemek istediklerini mi çalıyor acaba?”

Amerika’da bir bayan öyle söylemişmiş... Amerikalı bir bayan klarnet konusunda bir şey söylemişse doğrudur... Çünkü o miş-mış bile olsa Amerikalıdır...

Amerikalı bilir, biz Türküz...


* * *

Özcan Deniz’e de birşeyler karaladık, fanlarından biri önce bize salladı sonra da benden telefon numarasını isteyince “Beni santral memuru zannetti” diye yazmıştım...

O fanın adı Burcu Demir’di... Burcu cevap yazmış, şöyle diyor; “Yazılardan sonra feleğin şaşmışa benziyor. Ben tel no’sunu istedim ama öylesine yoksa nerede ama santral işi bayağı bi uymuş doğrusu ben alsam zaten parmağımın ucunda var no’su o yüzden gerek yok..”

Peki!


* * *


Melis Can adlı bir fan ise diyor ki;

“Kırık Kanatlar dizisinin sponsorunu bulan da izleyicilerdir. Fan cluplerde birleşip, birbirleriyle haberleşip, istediklerini yaptırmaya çalışıyorlar. Artık biz pasif hayran kitlesi olmaktan çıktık. Herşeye, her işe müdahale ediyoruz... ”

Bana darbe yapılacağı uyarısı mı bu ?


* * *

22dakika.org isimli yeni web sitesinde, yabancı dizi tutkunları buluşuyor. Burada üyeler tutkunu oldukları yabancı diziler ile ilgili haberler, tanıtımlar yazıyor, bilgilerini paylaşıyorlar.

Bir yabancı dizi tutkunlarımız eksik kalmıştı... O da oldu... Ulusalcılar duymasın...


* * *

Ekmek Teknesi hayranlarından yapımcılarına mesaj var; “Biz Ekmek Teknesi hayranlarıyız, şu Pana Filmcilik’e ya da atv’ye bi seslenseniz de dizinin dvd ya da vcd’sini çıkartsalar” diye...

Elçiye zeval olmaz...


* * *

KOLİBA Film, Türkiye’de “Süper Vali” olarak tanınıp sevilen, sıra dışı kişiliği ve cesur icraatlarıyla siyaset tarihimize geçen Recep Yazıcıoğlu’nun yaşamından bir kesiti anlatan Köprü romanını dizi olarak çekiyor.

Fikret Kuşkan’ın Recep Yazıcıoğlu’nu canlandıracağı dizi, Kasım ayından itibaren TRT 1’de ekrana gelecek…

18 yıl önce
Darbe tehdidi aldım!
Türkiye’de “sağcılaşma” ve “solculaşma” eğilimleri (1)
Değer kalpazanlığı
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…