|
Afrin sonrası Münbiç ve Kandil’e eş zamanlı harekât

Türkiye Zeytin Dalı Harekatı’yla, milli güvenliğine ve bekasına tehdit oluşturan Pentagon’un kontrolü ve desteğindeki PKK/KCK/YPG/PYD ve DEAŞ terör örgütlerine ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor. TSK ve ÖSO, Afrin kırsalını, Bülbül, Raco, Şeren, Şeyh Hadid, Mabetli beldelerini teröristlerden temizlemiş, 3 bin 381 teröristi etkisiz hale getirerek, Afrin’in yakın çevresindeki kritik kesimlerin tamamını kontrol altına almıştı. 20 Ocak’ta başlayan harekâttan günümüze kontrol altına alınan toplam alan bugün itibarıyla bin 102 kilometrekarelik bir bölümü kapsamaktadır. Harekât alanının bin 920 kilometrekare olduğu düşünülürse son durum olarak bölgenin yarıdan fazlası kontrol altına alınmış durumdadır. TSK ve ÖSO kuvvetleri Afrin merkezini de teröristlerden temizlemek için Meskûn Mahal Operasyonlarının son hazırlıklarını yapmakta İHA ve SİHA’lardan alınan istihbarat bilgileri başta olmak üzere polis ve Jandarma özel Harekat (PÖH-JÖH) birimleriyle koordineli bir şekilde Afrin merkezine yapılacak harekâtlar planlanmaktadır.



Türkiye, 24 Temmuz 2015 tarihinde başlayan operasyonların ardından aynı yılın kış aylarına doğru ‘şehir savaşıyla’ tanıştı. Teknik ismi “Meskûn Mahal Muharebesi” olan bu çatışma biçiminin, ülkemiz açısından yabancı olduğu bir gerçekti. Kırsalda ve sınır ötesinde darbe üzerine darbe alan terör örgütü KCK’nın, dayanağı ise şehir merkezleri olmuştu. Suriye’de meskûn mahalde çatışma konusunda tecrübeli militanlar Türkiye’ye sızarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki il ve ilçelerde bazı mahallelerde üslendi. Buradaki YDG-H unsurlarıyla da birleşen bu militanlar, bir süredir yürüttükleri hendek kazma faaliyetini arttırdı. HDP’nin ve uzantılarının “öz yönetim/özerklik” açıklamalarıyla birlikte Sur, Cizre, Silopi, Silvan, Lice, Dicle, Nusaybin, Bismil, İdil, Dargeçit başta olmak üzere 12 ilçe teröristlerin eylem sahası haline geldi. Bu ilçelerde yaşayan 200 bin kişi evlerini bırakıp göç etmek zorunda kalmıştı. Güvenlik güçlerimizce bu ilçelerdeki teröristlere yapılan operasyonlarda bin 265 PKK’lı öldürüldü. 63 güvenlik görevlisi de şehit olmuştu. PKK/KCK/YPG/PYD terör örgütü militanları Pentagon’a bağlı özel savaş eğitmenlerince şehir savaşları konusunda eğitilerek El Yapımı Patlayıcılar ve tuzaklamalar konusunda eğitilmişlerdi. Meskûn Mahal Çatışmalarında bu dönemde teröristler binlerce El Yapımı Bombaları (EYP) tuzaklamışlardır. Teröristler Sur, Cizre ve Silopi’de yan yana bitişik veya yapışık çok sayıda evin duvarlarını yıkarak evden eve geçiş sistemi kurarak güvenlik güçlerine saldırı imkanlarını arttırmaya çalışmışlardır. Bu ilçelerde yaşayan sivilleri canlı bomba olarak kullanma stratejisi teröristler için meskûn mahal çatışmalarında devletin yumuşak karnı olarak görülmüştür. Güneydoğu’da 12 ilçede yaşanan olaylar ve Ortadoğu’daki savaşların yoğun olarak şehir merkezlerinde yaşanması nedeniyle Türkiye TSK bünyesinde ilgili personeli şehir savaşları konusunda eğitme kararı almıştı. Zeytin Dalı Harekâtı’nda binlerce terörist etkisiz hale getirilirken sivillerin burnunun dahi kanamaması için TSK ve ÖSO’nun operasyonlarda canı pahasına gösterdiği özen ve insanlık dersi Suriye’de çoluk çocuk demeden kimyasal ve konvansiyonel silahlarla katliam yapan Esed başta olmak üzere çocuk katillerine ders olur inşallah. Zira ne BM ve ABD’de ne de Batı ülkelerinde ne de Rusya da Esed’i yargılayacak bir irade şimdilik görülmüyor.

TSK’nın Afrin merkezine operasyon yapacağı bu nedenle Afrin merkezi 4 taraftan kuşattığı artık bilinen bir gerçek. Bu nedenle tıpkı Sur, Cizre ve diğer ilçelerimizde olduğu gibi Afrin merkezinde hendek ve çukurlar kazıldı bile. Pentagon’a bağlı şehir savaşları konusunda uzman olan özel savaş eğitmenlerinin nezaretinde Afrin merkezde ciddi hazırlıklar yapılmış olması kuvvetle muhtemel. Örnek olarak; Burseva Dağı bölgesinde dağ üzerinde duvar kalınlığı 90 cm beton korunaklardan mazgallı gözetleme kulelerine, kilometrelerce avcı boy çukuru mevzilerinden tank hendeklerine kadar ciddi hazırlık yapılmıştı. Ne oldu? Türkiye çeşitli istihbarat yöntemleri yerli ve milli silah sistemleri ve mühimmatıyla 6 ayda geçilemez olarak nitelenen Burseva Dağı’ndaki Batılı ülke tahkimatlarını 48 saatte yıktı geçti. Afrin merkezinde de aynı sonuç teröristleri ve arkasındaki güçleri bekliyor. Bu kez de Afrin merkezde kurdukları konvansiyonel tuzaklamalar ve tahkimatlar kendi mezarları olacak inşallah. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO dünya askeri tarihinde görülmemiş bir zaferi ABD ve Batılı güçlere rağmen kazanmanın eşiğinde görünüyor. Afrin sonrası Mümbiç ve Kandil’e Irak ile birlikte yapılması muhtemel eş zamanlı harekâtlar, Türkiye’nin birçok cephede savaş kabiliyeti ve gücünü ortaya koyarken bu durumun dostlarımıza güven düşmanlarımıza korku yarattığı gerçeğini yadsınamaz bir gerçek olarak gözler önüne seriyor.

#Afrin
#TSK
#Münbiç
#Kandil
6 yıl önce
Afrin sonrası Münbiç ve Kandil’e eş zamanlı harekât
Nefsime öğütler
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…