|
Bu vatan haini FETÖ’cülere kim kefil oldu?

Star Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce’nin 23 Ocak tarihli ‘’Gülen’in mezarı Amerika’da mı olacak’’ başlıklı yazısında çok önemli bilgiler ve tespitler var. Bu bilgiler FETÖ’nün Türkiye’de halen devletin kurumlarına özellikle de Türk Silahlı Kuvvetleri ve yargıya sızdığının işaretlerini taşıyor. En önemlisi FETÖ’nün henüz pes etmediğini de gözler önüne seriyor. 17/25 Aralık’ta başarısızlıkla sonuçlanan Yargı ve Polis darbe girişimi sonrasında terörist başı örgütün çekirdek kadrolarını oluşturan hususi imamlara kaçın talimatı vermişti. Yine 15 Temmuz Türkiye’yi işgal ve iç savaş çıkarmaya yönelik başarısız kalkışma sonrasında da örgütün en önemli isimleri terörist başının talimatları doğrultusunda yurt dışına kaçmışlardı. Yurt dışına kaçan FETÖ’cü teröristler halen ABD, NATO ve AB ülkelerince maddi ve manevi olarak desteklenmekte ve korunmaktadırlar. Küresel sermayenin derin odaklarınca kaçak teröristlere maaşları fazlasıyla ödenmektedir. FETÖ’cüler yurt dışında nasıl korunup kollanılıyorlarsa Türkiye içinde de üstelik 15 Temmuz Darbesi’nden sonrada TSK VE Yargı’ya sızmalar devam etmektedir. Unutmayalım ki 15 Temmuz sonrasının gerçeklerinden biri de 13 bin hâkim ve savcının, 4 bin 500’ünün FETÖ mensubu olduğunun ortaya çıkmasıdır. Sızmalar yargıda askerde poliste halen kripto FETÖ’cülerin varlığına işaret etmektedir. Hüseyin Gülerce’nin yaptığı araştırmalarda; ’’19 Ekim 2020 tarihinde HSK Genel Kurulu kararı ile ihraç edilen 11 hâkim ve savcının 6’sı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra mesleğe girenlerden… Birkaç gün önce İzmir merkezli 62 ilde operasyon gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 11 FETÖ’cü teğmenin hepsinin 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından TSK’ya girmiş olması. Hüseyin Gülerce’nin ifade ettiği gibi FETÖ ‘Bir KAOS ortamı hazırlığı için ayaktadır. FETÖ muhibbi Biden’in ABD Başkanlığı’nı kazanması sonrasında FETÖ’ye desteği ‘Gayri Nizami Harp’’ çerçevesinde önemli ölçüde artacaktır. İstihbarat birimlerimizin bu konuda çok gayretli olmaları ülke güvenliği için elzemdir. Öncelikle 15 Temmuz sonrası TSK ve Yargı’ya sızanlar çok ciddi olarak her açıdan araştırılmalıdırlar. Sızıntının bulunması ve iltisakları(kefaletleri) hiç şüpheniz olmasın bizi Biden döneminin demokrasiye yönelik aleyhteki faaliyetlerine götürecek ve deşifre edilmesini sağlayacaktır.

Günümüzde ise Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Ulusal Kanal’da yaptığı açıklamalarda Türkiye’de belirli bölgelerde kanaat önderlerine suikast planlandığı yönünde iddialarda bulunmuştur. Bu istihbarata dayalı olarak devletin orduya ait bazı özel silahların kolluk kuvvetlerine verilmesi kararı aldığını ve uygulamaya başlandığını açıklayan Pekin Türkiye’nin eş zamanlı olarak Güneydoğu ve Batı’da yurt dışında birkaç kolda terör örgütlerine ve hasım devletlere karşı başarılı bir diplomatik mücadelede verirken içeride Gezi benzeri kalkışmaları veya ayaklanmalara hazırlıksız yakalanmaması içinde gerekli tedbirlerin de alındığını ifade etmişti . Eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinden yaşanan serbest bırakma polemiği üzerinden yaratılmak istenen kutuplaşma ve kamplaşmalara fırsat verilmemesini, Demirtaş’ın kesinlikle bırakılmamasının da altını çizen Pekin aksi halde ’Vay halimize’ diyerek Türkiye’nin büyük sıkıntılar yaşayabileceğini ima etmişti.

Türkiye’deki derin yapının 1 numarası olma ihtimali yüksek olan İlker Başbuğ “27 Mayıs’ta Menderes seçim isteseydi darbe olmayacaktı” iddiasıyla iktidara seçime gitmezsen darbe olacak, uyarısı yapmıştı. Bu darbe uyarısının bir dönem CHP’de bakanlık yapmış Fikri Sağlar’ın 28 Şubat’ı fersah fersah aşan açıklamalarıyla aynı zamana denk gelmesi, Can Ataklı’nın ve bazı darbe yanlısı monşerlerin bu yöndeki açıklamaları şüphesiz ciddiye alınmalıdır. Ancak Türkiye’de darbeye teşebbüs edenler öncelikle Biden darbe karşısında Yenikapı ruhu ile özdeşlemiş on milyonlarca Türk insanını (milletini)bulacağını biliyor. 15 Temmuz’dan yaklaşık 1 ay sonra Türkiye’ye utana sıkıla gelen Biden Yenikapı ruhu karşısında korkmuş ve ürkmüştü. Aynı hataya bu kez ABD Başkanı olarak düşmez umarım. Diğer taraftan Türkiye’de darbe yapmak isteyen Biden’in kendisi ABD’de darbeden zor kurtuldu. Halen sıkıntı içinde kendisi ile uğraşıyor. Çalma kapımı çalarlar kapını psikolojisi içinde. Ancak yine de istihbarat birimlerimiz teyakkuz halindedir şüphesiz. Üstelik Yenikapı ruhu milyonlar olarak devletiyle birlikte teyakkuz içinde.

#FETÖ
3 yıl önce
Bu vatan haini FETÖ’cülere kim kefil oldu?
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek
Sosyal çürüme yazıları 2: Her türden bağımlılıklar cumhuriyeti
Bir bu eksikti...
IBAN veren esnafın katli vacip mi?