|
Muharrem İnce siyasi piar mı yapıyor?

Muharrem İnce cephesinde bir kafa karışıklığı bir ayrışma mı yaşanıyor. Yoksa bazı iddialara göre Sayın İnce siyasi piar peşinde mi? Zira yeni parti kurma hazırlıklarına başlaması bu yönde bizzat kendisi tarafından yapılan açıklamalar Kılıçdaroğlu CHP’sinde deprem etkisi yaratmıştı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, CHP adına sosyal medya hesabından Muharrem İnce’nin CHP’de kalması gerektiğini belirterek, “Gel genel sekreter ol” teklifini yapmıştı. Bekaroğlu’nun “CHP dostları ile birlikte iktidara geliyor. Sayın İnce bu dönemde ‘genel sekreter’ olarak Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte çalışırsa çok büyük katkı sağlar’’ ifadesi İnce’nin kuracağı partiden CHP’nin büyük rahatsızlık duyduğunun açık işaretlerini taşıyordu. Peki Kılıçdaroğlu CHP’si 37’nci olağan kongre öncesi Muharrem İnce’nin böyle bir atak yapacağını neden düşünememişti. İktidara dostları ile birlikte yürüdüğünü belirten bir partinin iki adım ötesini öngörememesi kamuoyu tarafından değerlendirilecektir şüphesiz.

Muharrem İnce’nin yeni bir parti kurma çalışmalarına başlaması sonrasında konu ile ilgili son hamle CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’dan geldi. Baykal, Muharrem İnce’nin ‘’parti kurmasına göz yumamayız’’açıklaması ile birlikte “Kılıçdaroğlu İnce’yi çağırarak baş başa görüşsün” çağrısı yapmıştı. İnce’nin Kılıçdaroğlu CHP’sinden ayrılıp yeni bir parti kurmasının Cumhur İttifakı’nı güçlendirirken Kılıçdaroğlu CHP’sini zayıflatacağı çeşitli kanallarda yapılan analizlerde iddia ediliyordu. Muharrem İnce de ilk günlerde bu baskılara dirense de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen yeni parti desteğine ve CHP içinden gelen eleştirilere tek mesajda verdiği yanıt bu analiz ve CHP’den gelen ve gelecek tekliflerin etkisi altında kaldığına işaret ediyor gibiydi. İnce, AK Parti ve CHP’nin yeni partilerle ilgili verdiği tepkiler için “Yok birbirlerinden farkları” iddiasıyla sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Bir tarafta AK Parti’den ayrılanlara ‘Ümmeti bölmeyin’, CHP’den ayrılma iddialarına ‘en doğal hakkı’ deniliyor. Diğer tarafta ise AK Parti’den ayrılanlar demokrasi kahramanı, CHP’de rahatsız olanlar sarayın adamı’’ ifadesi ise etkilenmenin boyutlarını gözler önüne seriyordu.

EN KIZDIĞIM HUSUS CHP’DE ATATÜRK DÜŞMANLARI OLMASI

Muharrem İnce son olarak gazeteci yazar Fatih Altaylı’ya yaptığı açıklamalarda ‘’Parti kurmuyorum. Halkla beraber yola çıkıyorum. Bir hareket başlatıyorum”, “Ben yola çıkıyorum. Yüzde 31’le bıraktım. Şimdi onu yüzde 51’e çıkarmak için yola çıkıyorum. Bir hareket başlatıyorum. Halkla beraber.”, ”Elbette kırgınım. Genel Başkan’ın maaşlı danışmanı Kurultay’da Genel Başkan’ın yanında oturtulurken benim gibi Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir CHP’linin, 14 yaşından beri bu partiye her kademede hizmet etmiş birinin milletvekili olduğu kent Y harfinde diye en arkaya oturtulması tabii kırdı beni. Ama arkaya oturtulmaya kızıp parti kuracak kadar çocukça bir iş yapacak adam da değilim”, “En kızdığım husus CHP’de Atatürk düşmanları olması.“ Muharrem İnce CHP’den kopmasındaki en önemli nedenin CHP içindeki Atatürk düşmanları olduğunu açıklarken CHP yönetimine bir mesaj mı veriyor? Melih Gökçek’e göre Kılıçdaroğlu’nun bazı kurmayları ‘’İnce’nin dönme şartı Oğuz Kaan Salıcı, Bülent Tezcan, Seyid Torun ve Onursal Adıgüzel’in MYK’ya alınmaması olduğunu” belirtmişler. Kılıçdaroğlu “Garanti alın, olabilir” demiş. Yine Gökçek’e göre; İnce’nin eski arkadaşlarından biriyle görüştüğünü ‘’bu kişinin adımı kullanma lütfen. İnce parti filan kuramaz. Kılıçdaroğlu’yla pazarlık yapar. Az bir pahaya dönüş yapar.Her iddiaya varım dediği” iddia ediliyor.

12 Ağustos’ta Muharrem İnce’nin yapacağı toplantı Gökçek’in iddiaları ve Muharrem İnce’nin CHP’ye dönüp dönmeyeceği hususlarını da aydınlatacak. Bu toplantıda 24 Haziran’daki ihaneti hatırla (Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Merkezi’nin 60 bin sandıkta gözlemci koymadığı 22.30’da Parti’yi terk ettiği iddiaları) başlıklı video ile birlikte ‘Biz seçimi gel bakalım Muharrem’le kaybettik’ başlıklı iddiaların İnce tarafından dile getirilip getirilmemesi İnce ile CHP arasında pazarlık yapılıp yapılmadığını da ortaya koyacak. Ancak Muharrem İnce Anadolu’yu dolaşırken partiden istifa etmeden CHP’li teşkilatlara rahat rahat gidebilmesi için bir strateji de olabilir. Ancak Muharrem İnce eğer parti kurma yolunda kamuoyuna açık, şeffaf ve net olmaması durumunda kendisine inanan insanların umudunu ve güvenini kırabilir.. Ancak son gelişmeler farklı gazetecilere parti kurulması hususunda farklı açıklamalar yapması kırılma belirtilerini bekleyip göreceğiz. Eğer siyasi piar yapılması söz konusuysa siyasi hayatının sonu olduğunu en iyi İnce bilir ve bu tuzağa düşmez umarım.

#Muharrem İnce
#CHP
#Parti
4 yıl önce
Muharrem İnce siyasi piar mı yapıyor?
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler