|
YSK İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararıyla sandık darbesini engelledi ve millet iradesi’ne işaret etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun,15 Temmuz Kanlı Kalkışmasında FETÖ’yü ve arkasındaki azmettirici hegomonik güçleri aklamak, ve Ak Parti’yi suçlamak amacıyla ortaya attığı ‘’Kontrollü darbe’’ söylemi açık bir algı operasyonuydu.



Bu söylem küresel hegomonik güçlerin istihbarat birimleri tarafından üretilmişti. Esasen CHP’si saflarına katılan bazı gazeteci veya askerlerin CHP ‘ye geçtikten sonra parti içinde çok süratli bir şekilde üst katlara yükselmeleri çok dikkat çekici ve FETÖ ile ilişkili olmalarına bağlanıyordu. Aslında Enis Berberoğlu ve MİT TIR’ları ihaneti ile ilgili ortaya çıkan gerçekler tam da bu duruma işaret ediyordu. Kumpas Ergenekon davasında tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Dursun Çiçek CHP’ye geçmeden önce Haziran 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı sonrasında bazı televizyon kanallarına yaptığı açıklamalarda ‘’Örgütle mücadele konusunda son 6 aydır gösterdiği kararlı tutumuyla paralel kumpası çökerten ve Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının konmasından dolayı hem Başbakan’a hem de siyasi iktidara teşekkür etmek bir borçtur’’ diyerek Erdoğan’a teşekkür ediyordu. Serbest kaldıktan sonra CHP’ye geçen Çiçek 18 Eylül 2018 tarihinde bu kez Başkan Erdoğan ve AK Parti’yi kıyasıya suçluyordu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kanalı sayılan KRT isimli televizyonda 27 Mayıs Darbesi’nin 57’nci yıldönümüne denk getirilen bir programa katılan Dursun Çiçek sözde Ak Parti FETÖ ilişkisini anlatmak için katıldığı programda asıl kendisinin arkasındaki gücü deşifre edecek skandal açıklamalarda bulunmuştu. ’’Hâkimlerle, savcılarla görüşüyoruz. Onlara bazı yargılamaların, bu soruşturmaların niye sonuçlanmadığını soruyoruz... Onlar da bize, ‘Türk yargısının durumunu biliyorsunuz, hâkim ve savcıların üçte biri sanık oldu, görevinden atıldı dolayısıyla bizim iktidarı yargılayacak gücümüz yok iktidarı düşürmek muhalefete düşer, sizin göreviniz, siyasetçilerin görevi. Onları iktidardan indirin bakın biz onları nasıl yargılıyoruz göreceksiniz’ Bu kumpas sözleri söyleyenler arasında başsavcılar da varmış!” Dursun Çiçek kripto FETÖ’cü olduğu anlaşılan başsavcı veya savcıların isimlerini açıklayamıyor veya açıklamıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Savcılığı’na ifade veren Dursun Çiçek bu hâkim ve savcıların ismini yargıya da vermemişti. Bu isimler neden önemli? Bir iddia veya senaryoya göre’’31 Mart yerel seçimleri FETÖ için hayat memat meselesi ’’ İstanbul ve Ankara’nın AK Parti’den alınmasını surda bir delik açmak olarak görüyorlar. Bu amaçla 31 Mart’ta sandık darbesi planlandı. FETÖ Sandık’ta AK Partiyi tökezletirken Türkiye PENTAGON tarafından Suriye’de S-400 bahanesiyle sıkıştırılacak Küresel Sermaye’nin Amerika ayağındaki hegemonik güç odakları da ekonomik krizi tetikleyecek yaptırımlara yol vererek Türkiye’de siyasi KAOS yaratmayı planlıyorlarmış.

İSTANBUL SEÇİMLER
YENİLENECEK

YSK İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran Pazar günü yeniden yapılacak. YSK kararını sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması nedeniyle aldı. AK Parti’nin itirazları sonucu, 225 sandık kurulu başkanı ile 3 bin 500 sandık kurulu üyesinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmadığı, bu sandıklarda kullanılan oyların da aradaki farkı etkiler nitelikte olduğu sonucuna varıldı.

Mülki İdare, 298 sayılı yasanın 22. ve 23. maddeleri gereği, 134 bin 351 kişilik kamu görevlileri listesini seçim kurullarına vermiş ancak seçim kurulları 62 bin 560 kişinin tamamını bu listelerden ataması gerekirken 19 bin 742 kişiyi kanuna aykırı şekilde bu listelerin dışından belirlemiş.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, “Savcılık soruşturmaları da gösterdi ki FETÖ unsurları bu organize usulsüzlükte aktif rol almıştır. Sonuç, bir çok açıdan tam kanunsuzluk hali söz konusu. Tam bir seçim yolsuzluğu var. Münferit ve sehven değil, müştereken ve kasıtlı olarak kasıtlı olarak ‘organize usulsüzlük’ yapılmış”

YSK İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararıyla sandık darbesini engelledi ve millet iradesi’ne işaret etti. Soruşturmalarda ortaya çıkan gerçekler aynı zamanda 31 Mart Seçimlerinin çok açık bir şekilde beka sorunu olduğu gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

#İstanbul
#CHP
#YSK
5 yıl önce
YSK İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararıyla sandık darbesini engelledi ve millet iradesi’ne işaret etti.
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset