|
Galatasaray idman yaptı...

Galatasaray zorlu Manchester United maçından sonra çıktığı Akhisar Belediyespor maçını hiç zorlanmadan 3-0 kazandı. Sarı-kırmızılılar PAF takımla çıksa maçı yine çok kolay kazanırdı. Çünkü karşısındaki takımın top yapmaya, pas atmaya mecali yok.

Galatasaray çok iyi bir takım ama Akhisar maçında bırakın zorlanmayı, vites bile artırmadı. Haliyle maç için söylenecek fazla bir şey yok. Sarı-kırmızılılar isteseler 5-0 alacakları maçı idman havasında götürerek sadece hafif ter attılar.

Akhisar"ın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu takımına mutlak surette el atmalı. Yoksa geldikleri gibi ikinci lige geri giderler.

Beşiktaş daha oturmadı!

Beşiktaş Gaziantep karşısında ilk yarı çok iyi mücadele ortaya koydu. Tam saha pres, iyi paslaşmalar skor avantajını da getirdi.

Ancak ne olduysa ikinci yarıda oldu. Gaziantep Hikmet Karaman"ın akılcı taktiğiyle oyuna hükmetti. Müthiş istekli ve akılcı oynadılar. Antep"in golü nitekim "geliyorum" dedi ve geldi. Sol kanat oyuncusu olarak defans özelliği vasat olan Uğur Boral, Sosa"yı sadece izledi. İyi bir savunma oyuncusu o golü asla attırmazdı.

Derken Fernandes"in harika ortasına maçın kötü oyuncularından Almedia"nın vurduğu kafa gol olunca oyun tekrar BJK"nin lehine döndü. Ancak Gaziantep maçı bırakmadı ve kazanılan penaltıda Cenk skoru 2-2"ye getirdi. Bu tür maçlarda "atan kazanır" formülü işledi ve uzatmalarda Orhan Gülle"nin muazzam şutuyla maçı Gaziantep kazandı.

Beşiktaş maçı kaybetti ama gelecek için umut vaat ediyor. Yalnız Samet Hocanın Sivok ve Uğur Boral"dan çok çekeceği var. Boral tam bir defans oyuncusu olmadığı için çok adam kaçırıyor. Sivok ise tam bir bomba. Tesiri bazen takım aleyhine çok kötü oluyor. Aybaba defansın soluna çözüm bulursa Beşiktaş çok daha iyi olacaktır.

Kocaman"ın takıntıları

Fenerbahçe Marsilya maçında 75 dakika çok iyi top oynadı. Takım aşırı derecede arzulu ve istekliydi. Caner"in şık golüyle öne geçildi.

İkinci yarı dengeli başlayan maçta Mehmet Topuz"un güzel ortasına Alex çok iyi bir kafa vuruşuyla skoru 2-0 yaptı. Herkes artık maç bitti gözüyle bakıyordu, tabii Fener taraftarı hariç. Çünkü Aykut Hoca takımın en iyi oyuncusu Alex"i oyundan çıkardı ve takım geriye yaslandı. Kocaman"ın hastalığı bu. Fenerin en büyük silahı olan hücum gücünü azaltıp takımı defansa çekti.

Üstüne Semih"i almak varken Bienvenü"yü oyuna soktu. O da girer girmez iyi bir santraforun kaçırmayacağı golü kaçırdı. 75. dakikadan sonra artık gol yeneceği belliydi. Marsilya"nın ilk gol 83"te geldi. Her zamanki gibi Fener taraftarı buhran yaşamaya başladı. 2-1 dünyanın en tehlikeli skorudur çünkü. Ve uzatmalarda felaket geldi.

Uzatmalardaki gol yenmese, Fener maçı kazansaydı bile eleştirilerim aynı olacaktı. Fener"in en iyi tarafı hücum. Takım geriye yaslanıp defans yaptığı an tehlike baş gösteriyor. Aykut Hoca bu takıntılarından kurtulmalı, yoksa sene sonunu zor görecek gibi...

Galatasaray Avrupa"da umut verdi

Galatasaray geçen hafta Manchester United"la Şampiyonlar Ligi"nde ilk maçına çıktı. Ayağa pas ve tam saha pres konusunda dünyanın en iyi takımlarından biri olan Manchester"a karşı fena oynamadı. Gerçi bizim medyaya göre "süper oynadı" gibi bir hava var, ama işin aslı öyle değil.

Evet, Galatasaray"ın maçın başında penaltısı verilmedi, üç topu direkten döndü ama Manchester Uineted da 5 net gol kaçırdı. Muslera"nın kurtardığı penaltı gol olsa belki maçın skoru çok farklı olurdu.

Galatasaray"ın yenildiği, Fenerbahçe"nin berabere kaldığı iki Avrupa maçında Fatih Terim alkışlandı, Aykut Kocaman eleştirildi. Niye biliyor musunuz? Galatasaray yenilirken umut vaat etti, Fenerbahçe berabere kalarak iç burktu.

Avrupa takımlarından hangisiyle maç yaparsanız yapın, hafife almayacaksınız. Galatasaray"ın grubu kolay gibi gözükse de özellikle de Cluj maçları çok zor. Dikkat etmekte fayda var.

12 yıl önce
Galatasaray idman yaptı...
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset