|
Bir CIA ajanı: Julian Assange

Büyük devletlerin kozmik odaları inanılmaz bilgiler ve sırlarla doludur. Yeri ve zamanı geldiğinde bazı bilgiler kamuoyuna açıklanır. Tabii sadece bilinmesini istediklerini. Eğer doğrudan kendilerini bu işe sokmak istemezlerse, dışarıdan taşeron bulurlar. Buldukları taşeronlar genelde defolu kişilerdir. Julian Assange gibi…

28 Kasım 2010 tarihinde Julian Assange 251 bin diplomatik belgeyi kendi kurduğu (!) WikiLeaks isimli internet sitesinde yayınlamaya başladı. Peki bugüne kadar yayınladıkları hangi belge kritikti? Nerede rejim değişti ya da belgelerde adı geçenler istifa etti? Yani önemli hiçbir şeye el atmayan, yayınlamayan Wikileaks ve onun kurucusu Julian Assange kime hizmet ettiler? Tabii ki CIA ve Amerikan yönetimine…

Julian Assange geçmişinde çocuk tacizi bulunan, okul hayatı son derece başarısız, orta derece bir bilgisayar hacker"ı. 2006 yılında Wikipedia"dan etkilenerek WikiLeaks"ı kuruyor. Daha doğrusu kurduruluyor. Kim mi? Daha önce bu sütunda sıkça dile getirdiğim NSA, yani ABD"de istihbaratın en tepesi olan Ulusal Güvenlik Teşkilatı. NSA bu faaliyeti CIA üzerinden yürütüyor. Nasıl mı?

1996 yılında bağımsız aydınlar tarafından dijital bir kütüphane kuruluyor. Adı Cryptome. Bu dijital sitede espiyonaj, gizli belgeler, istihbarat alanında önemli bilgiler yayınlanıyor. Sitenin öncü kurucularından John Young birkaç yıl önce yaptığı açıklamada Julian Assange"ı tandığını ve Wikileaks"ı CIA"in kurdurduğunu söyledi. Hatta Wikileaks için "CIA"ın bal küpü" tanımını yapmıştı.

Julian Assange"ın yayınlaması için belgeleri veren de zaten bizzat ABD Dışişleri Bakanlığı. Assange daha sonra bu belgeleri yayınlamak üzere bazı medya kuruluşlarıyla anlaşma imzalıyor. ABD"nin en büyük gazetesi New York Times, Alman devletinin gizli uzantısı Der Spiegel, Pentagon"un her dediğini yapan CNN ve FOX bunlardan birkaçı. New York Times ABD"nin aleyhine olacak, ABD"de sistemi tersyüz edecek bir belgeyi gerçekten yayınlar mı? Hiç sanmam…

Öte yandan düşünün ki Wikileaks dünyanın yapısını ve sistemini değiştirecek bilgileri açıklayacağız dediği anda, büyük devletler hemen buna el atmaz ve durdurmazlar mı? Normalde olması gereken budur. Ama yok, CIA, MI6, İngilizler, Amerikalılar, Almanlar gıklarını çıkarmadılar. Güya özgür dünyada yaşıyoruz, ifade özgürlüğü sınırsız, Wikileaks da buna göre bir işlev görüyor. Kim inanır buna?

Bugüne kadar Wikileaks neler yayınladı? Dedikodusu bol ve ham haliyle diplomatik konuşmalar ve ABD"nin kimleri nasıl devşirdiğini içeren belgeleri. En son ABD"nin gizli tuttuğu, 1973-1976 yıllarına ait diplomatik belgeleri internet sitesine koydu Wikileaks. Julian Assange da bu belgelerin, ABD"nin dünya çapında yürüttüğü diplomatik ve istihbarat faaliyetlerinin geniş çaplı özeti olduğunu söyledi.

Belgelerin arasında, dönemin ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger"ın yazdığı ve ona yollanan birçok doküman da var. Ne kadar önemli! Bu belgeleri okuyunca, "Vay be ABD"ye bak, adamlar herkes kullanmış, müthiş işler çıkarmış" duygusu kaplıyor insanı. Hatta Avustralya"nın şimdiki Dışişleri Bakanı Bob Carr 1970"lerde CIA için çalışıyormuş. Şimdi bu bilginin neresi dünyada kıyamet kopartır? Soğuk Savaş döneminde Avustralya zaten Amerika"nın müttefiki. Carr"ın onlara çalışması normal. Carr şayet Sovyetlere çalışsa belki kıyamet kopardı.

Julian Assange ne yazık ki sadece örtme yapıyor ve Amerikan derin devletinin istediği belgeleri harfi harfine yayınlıyor. Assange gerçekten gizli ve kışkırtıcı bir belge açıklamak istiyorsa ona yol göstermekte fayda var. Madem Assange bugünlerde 1970"li yıllardaki belgelere el attı, o zaman elini taşın altına koysun.

Mesela 1963"de öldürülen John Kennedy suikastındaki kozmik bilgileri açıklasın. Pentagon, CIA, FBI bu cinayeti nasıl örgütledi öğrenelim. 1968"de halkın önünde konuşma yaparken vurulan ve başkan olmasına kesin gözüyle bakılan Robert Kennedy suikastını sorgulasın. Yine 1968"de öldürülen din adamı Martin Luther King"i CIA"in özel birimlerinin nasıl kumpasa getirdiklerini ve öldürdüklerini içeren belgeleri yayınlasın.

Ee, bunları yayınlama ama Kissinger"ın yatak odasından İngiltere Dışişleri Bakanı"yla havadan sudan yaptığı konuşmayı yayınla. Sahi ya niye İsrail"le ilgili tek belge yok bu sitede? Nasıl olursa ABD"yle beraber dünya üzerinde en fazla kanlı infazları yapan MOSSAD"ın adı hiç geçmez? Ya da İngilizlerin Ortadoğu"da mesela Ürdün Kralı Hüseyin"i nasıl devşirdiğinin hikayesi nasıl olmuş da sızmamış?

Julian Assange görünürde daha şeffaf bir dünya olsun diye yola çıkan ABD yönetiminin taşeronluğunu yapıyor. Amerika ve İngiltere işleri bitince Assange"ı bir kenara atacaklar. Taciz ettiği çocuğun hayaleti gözümün önünden gitmiyor diye intihar (!) ederse de şaşırmamak gerekir.

Twitter.com/cemkucuk55
11 yıl önce
Bir CIA ajanı: Julian Assange
Türk
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?