|
Aybüke ve Necmettin öğretmen ile HDP'yi davet eden CHP

Ben Çözüm Süreci'ne inanmış ve desteklemiş biriyim, aynı şartlar olsa yine destekleyecek olan biri...

Ayrıca Çözüm Süreci'nin de başarıya ulaştığına inananlardanım, zira PKK'nın elindeki tek koz "Devlet, Kürtlere zulmetti" ifadesiydi, Diyarbakır zindanı, 90'lar, Kürt gençlerinin PKK tarafından ele geçirilmesine zemin hazırlayan psikolojiyi oluşturuyordu. Çözüm Süreci, PKK'nın elinden bu kozu aldı. Devlet, bu ülkede 30 yıl sürmüş bir acı dinsin diye elini uzattı ancak PKK, teröre devam edeceğini açıkça ifade edip, o ele kurşun sıktı.

PKK'nın bir diğer yönünü de HDP oluşturuyordu, Meclis'e girmiş ve artık siyaset yapacağını umduğumuz HDP ise PKK'nın izinden giderek terörle arasına mesafe koymadı, çukur terörünü destekledi, siyaset yapmadı.

Hiç şüphesiz PKK ve HDP'nin bu tavırlarının arkasında, uzantıları PYD'nin emperyalistlerce maşa olarak kullanıldığı Suriye'de, Suriye gündemi ile birkaç kırıntı edinmek vardı. HDP ve PKK'nın bu tutumunu pragmatik bulanlar olabilir, hayır pragmatiklik fayda sağlar, HDP ve PKK'nın girdiği bu yol kendini ateşe atmaktır. Bölge tarihi, bölgede emperyalistlerle işbirliğine girmiş her yerel unsurun sonunda hüsran ve kayıpla sonuçlanacak bir yolda olduğunu ispat eder nitelikte...

Türkiye'nin şanssızlığının muhalefeti olmaması olduğunu düşünürken, aslında bir başka şanssızlığımız daha olduğunu gördüm; siyasi muhalefet maalesef terör ve terörle ilişkili her gruptan medet umuyor. CHP, FETÖ'ye destek olurcasına bir yürüyüş başlatıyor, FETÖ'cüler bağıra çağıra bu yürüyüşe destek veriyor, bu CHP'yi kesmiyor ki, CHP bu yürüyüşe HDP'yi de davet ediyor, üstelik Türkiye her anlamda terörle boğuşurken...

CHP, FETÖ ve HDP'den medet umarken, sokakta bir gerginlik olsun diye aranırken hemen hemen aynı zaman diliminde "Ben öğretmen oldum" diye sevinen gencecik bir öğretmen, Aybüke öğretmen, PKK tarafından şehit ediliyor. Yine, aynı zaman diliminde PKK, bir diğer öğretmeni, Necmettin öğretmeni, kaçırıyor, bölgeden şehit haberleri geliyor, aynı zaman diliminde CHP, HDP'yi sokağa davet ediyor, bir sokak gerginliğinden ve terörle bağlantılı olanlardan medet umuyor.

CHP ve Kılıçdaroğlu, "adalet" için yürüyormuş. Adaletin zıddı zulümdür, zulüm ise bir şeyi ait olmadığı yere koymaktır; mesela 15 Temmuz Şehitlerini, görevi başında haince katledilen, kaçırılan gencecik öğretmenleri katleden terör örgütlerini "adalet" kelimesinin önüne engel olarak koymaktır.
CHP ve Kılıçdaroğlu, "adalet" için yürüyormuş, yürüsünler, nasılsa 15 Temmuz Şehitlerinin, Aybüke öğretmenin, Necmettin öğretmenin, Türkiye'nin ahı da arkalarından yürüyor.
#CHP
#Kemel Kılıçdaroğlu
#FETÖ
#HDP
7 yıl önce
Aybüke ve Necmettin öğretmen ile HDP'yi davet eden CHP
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset