|
Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyorlarmış ama savaş yaptırmayacaklarmış
Sen barış mı dersin, anneler ağlamasın mı dersin, sen terör musibetinden kurtulalım mı dersin, dağlarda kurşun sıkmayalım halaylar çekelim mi dersin… seni bunu dediğine pişman ederler, barış dersin, “Sana savaş yaptırmayacağız” der, oysa savaşı başlatan kendisidir. Kobane'den gelenlere kapılarını mı açarsın, hemen seni DAEŞ'le ilişkilendirirler, DEŞ'i bahane edip terör eylemlerine başlarlar. Bunlar insanı iddiasının aksiyle vururlar. Bugün Türkiye'de olduğu gibi…

Demokrasinin gereği seçim sürecinde, seçim kampanyası afişlerinde musluklardan kan akıtanlar mı barıştan yana?

“Meclis'e giremezsek kan akar” diyen, Meclis'e girip, her eylemini üstlenen ama yalnızca Suruç Katliamı'nı üstlenmeyen DAEŞ'in Suruç Katliamı'nı yaptığını iddia edip, Türkiye'yi delilsiz kanıtsız olarak DAEŞ'le ilişkilendirip, Çözüm Süreci'ni, barış sürecini bitiren HDP mi barıştan yana?

Silahlı terör örgütü PKK mı barıştan yana?

Suruç'taki katliamı bahane ederek Çözüm Süreci'ni bitiren, iki polisi uykusunda katledenler mi barıştan yana?

İngiliz Vice News'e verdiği röportajda "Cizre'de Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyoruz" diyen, DBP'li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret mi barıştan yana?

Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki provoke olmaya çok müsait, yer yer amacını aşan teröre karşı yürüyüş eylemlerinde, hiç tasvip etmeyeceğimiz şeyler yaşandı. HDP binalarına saldırıldı. Bu tip vandallığa izin vermeyen güvenlik güçleri 108 kişiyi gözaltına aldı. İşin tuhaf yanı gözaltına alınanlardan 9'u HDP üyesi çıktı, kendilerine saldıran, terör şehre taşınsın isteyen bu HDP'liler mi barıştan yana?

Kürt halkına sandık başında silah doğrultulmasını, çorbacıda çalışırken katledilmeyi, genç bir doktoru öldürmeyi, bir çocuğu bomba ile parçalamayı revâ görenlere herhangi bir tepki vermeyen Demirtaş, mı barıştan yana?

Ülkenin dört bir yanından gelen tepkiler ve HDP binalarına yönelik saldırılar sonrası “Size saldıranları anasından doğduğuna pişman edin!” diyen, 6-8 Ekim Kıyımı'nda buna benzer bir çağrı ile 50 kişinin katledilmesinde azmettirici olan Selahattin Demirtaş mı barıştan yana?

PKK, Şırnak, Yüksekova, Varto, Hakkâri, Silvan, Batman, Silopi, Cizre ve Nusaybin'de birkaç kendini bilmezin eline aldığı metni okumasıyla kafasına göre “özerklik" ilan ettiğini açıkladı. Komik olmaktan öteye geçememiş özerklik ilanları HDP'nin yan versiyonu olan Demokratik Bölgeler Partisi vasıtasıyla yapıldı. Hemen hemen aynı belediyelerin, PKK'nın mayın döşemeye lazım olduğu için yakmadığı, ödeneği devlet tarafından verilen araçlarla bu ülkenin evlatlarına pusu kurup, yollara mayın döşedi, yollara mayın döşeyenler mi barıştan yana?

Sorumsuzluk örneği Selahattin Demirtaş "Halk karşısında bütün ordular çaresizdir. İşte Tayyip Erdoğan'ın sarayının ordusu ve polisi de. Yenildiler, yine yenilecekler." İfadeleri kullandıktan sonra Dağlıca pususunda 16 evladımız şehit oldu. Bu Demirtaş mı barıştan yana?

HDP'nin bilmem kaçıncı eş başkanı Figen Yüksekdağ'ın “Sırtımızı PKK'ye dayadık.” Sözleri zaten meselenin ne olduğunu ortaya koyan ifadelerdi. Sırtını teröre dayayanlar mı barıştan yana?

HDP'nin kınayamadığı PKK, “Okulda yangın var” diye çağırdıkları giden polise pusu kurup öldürdü. Hasta taşıyan ambulanslara ateş açtı. Hendek kazdı, sivil kılığına girip terör eylemi yaptı. Bunlar mı barıştan yana?

Tek bir barış eylemi düzenlememiş, barış eylemi adıyla çağrısını yaptığı eyleme kendisine inanılmadığı için katılım olmayan, ancak kaos ve şiddet çağrısı yapan, “Serhildan” çağrısına cevap alamamış, son umut Cizre'ye provokasyon için yürüyen Demirtaş mı barıştan yana?

Çözüm ve barış sürecinde barışın tarafı hükümeti vatan satan, muhatap HDP'yi terörist ilan eden ancak HDP, çözümü bitirince “barış” diye bağıran, PKK'nın terör eylemlerini kınayamayan, kınamak şöyle dursun “400 vekil” gibi yalan bir ifadeyle hedef saptıranlar mı barıştan yana? PKK'lılar yere izmarit atmıyor diyenler mi barıştan yana? “Oyunu HDP'ye ver, diktatörden kurtul” diyenler mi barıştan yana? Kırık bir camı, 16 erin kanından değerli görenler mi barıştan yana? PKK kendi itirafıyla ağlayıp, bitmeye yakınız derken PKK'ya cansuyu vermek için “barış metinleri” düzenler mi barıştan yana?

Yoksa, bu ülkede kan akmasın diye uğraşan, Çözüm Süreci'ni başlatan, “Çözüm Sürecine başımızı koyduk” diyenler mi, Kürtlerin 80 yıl boyunca gasp edilmiş dil, eğitim, yaşam hakkını iade etme yoluna gidenler mi barıştan yana? “Kardeş kavgasına izin vermeyeceğiz” diyen Ak Parti mi barıştan yana?

Sorularım retorik, aslında hemen her şey ortada, bunca zalimin ortasında takdir sizin diyemeyeceğim, takdir Allah'ın, cümle yalancı ve riyakâra dert anlatmamız mümkün değil, o nedenle tek bir tesellimiz var Allah görüyor ve biliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi: “Rabbime ve milletime veremeyeceğim tek bir hesabım yok!”

Elhamdülillah!
#cemile bayraktar
#cemile bayraktar yazı
#yeni şafak yazar
9 yıl önce
Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyorlarmış ama savaş yaptırmayacaklarmış
Önce ahlak
Batı “uygar”, İslâm “barbar”, öyle mi?
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından