|
Cumartesi Anneleri ve PKK"nin kaçırdığı(?) çocukların anneleri...

Hiç kimse bu ülkede Kürtlerin yaşadığı acıları inkar edemez. Yasaklanan dillerinden, gözaltındaki kayıplara, asit kuyularına atılmadan, toplu mezarlardan çıkmalara kadar tüm acıları yaşamıştır Kürtler... Ve bu utanç, bu acı hepimizindir.

Cumartesi Annelerini bilirsiniz, evladı gözaltında kaybolan annelerdir onlar, evladının mezarı başında ağlamak bile lükstür o anneler için, onlar bir mezar taşı için yıllardır eylem yapan annelerdir, içimize oturur acıları...

Türkiye, Ak Parti hükumetiyle birlikte bir çözüm süreci yoluna girdi, ağır aksak ilerlese de oldukça hayırlı gelişmeler oldu, artık kan akmıyor, ne büyük bir hayırdır bu, bu topraklar için...

Türkiye son bir yıldır bir hengamenin içinde, adına Gezi ve Paralel Örgüt dediğimiz kitlenin suni ve iktidarı hedef alan dış destekli icraatları gündemi meşgul ediyor, biz bu suni gündemler ile uğraşmaktan önümüze bakamıyoruz. Zaten iki darbe girişimcisi grubun hedeflerinden biri de çözüm süreci... Birisi, Kürt Meselesi Ak Parti elince çözülsün istemiyor, diğeri Kürt Meselesi çözülsün istemiyor, bunların hükumete olan nefretleri aslında asla yan yana gelemeyecek bu iki yapıyı bir araya getirmeye yetiyor.

Hem Paralel Yapı hem de Gezi Örgütlenmesinin türlü şiddet ve darbe girişimleri sırasında o dönem ne PKK, ne BDP, ne de Kürtler bu iki darbeci yapıya pirim vermedi. Bir yan girişim olarak, Kürtleri bu iki darbeci yapıya dahil etmek amaçlı yola çıkan (?) HDP icraatları ise yine o dönem pek talep görmedi. Biz bu süreçte aslında bir nevi Kürt kesiminin iyi niyet ve samimiyetini görmüş olduk, bu her açıdan iyi bir şey. Kaldı ki, bence BDP, PKK ve Kürtler de Paralel Yapı ve Gezi''nin kendi süreçlerini de hedef aldığını anladı, buna pirim vermedi, içlerinde istisnalar olsa da…

Türkiye''nin Avrupa Birliği yolundaki en büyük engellerinden biri Almanya... Türkiye''nin Avrupa Birliği yolundaki en büyük engellerinden biri Kürt Meselesi... Bu meselenin çözümü demek Avrupa Birliği''ne giriş için bir adım demek... Gezi süreci ve sonrasını hatırlayın, Almanya Cumhurbaşkanı Gauck''un ve Almanya Başbakanı Angela Merkel''in Türkiye''ye yönelik eleştirilerini hatırlayın... Başbakan''ın Almanya ziyaretinde Başkan''ı sevenlerin azametinin gölgesinde kalıp, itina ile hazırlandığı halde sonuç vermeyen eylemcileri hatırlayın... Kürt Meselesinin olası çözümü ihtimaline karşı, Suriye süreci de eklenerek oluşturulmaya çalışılan Alevi-Sünni düşmanlığına bakın... Nasıl da bir silsile olarak netleşiyorlar değil mi?

Dönelim yazdıklarımla bağlantılı olan asıl meseleye; PKK''nin kaçırdığı iddia edilen çocuklar... 11 aile çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığını iddia ediyor ve eylem yapıyor... PKK de çözümün bir parçasını teşkil ediyor, PKK içinde çözümden yana olanlar olduğu kadar başka alternatifler düşününler de var. Zannımca hem bu alternatif düşünenler bir icraat olarak hem de çözüm sürecini hatırlatmak -gündem nedeniyle sekteye uğradığı malum- nedeniyle PKK çocukları kaçırdı. Zannımca diyorum zira PKK''nin konuyla ilgili bir açıklamasına ulaşamadım.

Bir zamanlar bu ülkede çok kan aktı, çok acı yaşandı. Acının o günkü annelerinin adı Cumartesi Anneleriydi, sonra bu acılara asker annelerinin acıları eklendi, bugün başka başka anneler ekleniyor. Tam acılarımız sonlanıyor derken yeni acılar en son ihtiyacımız olan şey, PKK''nin kaçırdığı iddia edilen çocuklar en kısa zamanda ailelerine, annelerine kavuşturulmalı. İddiaya binaen, PKK eğer o çocukları kaçırdıysa, o çocuklar kendinin zannediyor olabilir, ama o çocuklar yek PKK''nin üzerlerinde tasarrufta bulunabileceği çocuklar değil, o çocuklar hepimizin çocukları ve yerleri annelerinin, ailelerinin yanı.

10 yıl önce
Cumartesi Anneleri ve PKK"nin kaçırdığı(?) çocukların anneleri...
Kara dinlilerle milletin savaşı
-Hac -İmama uymak -BES’te altın fonu
Haftanın ekonomik özeti ve beklentiler
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek