|
Gizli Operasyonlar Birimi

Amerika Birleşik Devletleri dünyaya gücünü İkinci Dünya Savaşı"nda gösterdi. Savaş esnasında ABD Yunanistan, Romanya ve Yugoslavya"ya yerleşti. Savaş sonrasında Nazi Almanyası"nın istihbaratçılarının bir kısmını alıp kendi psikolojik programlarına yerleştirdi. Amerika bu istihbaratçıları komünistlere karşı kullandı.

Amerika İkinci Dünya Savaşı"nın hemen ardından dünyaya nizam vermeye soyundu. 1948"de İtalya"da seçimlerde hile yaptı. 1949"da Fransa"da grevleri kırdı. Filipinler"de Quirino"yu, Guatemala"da Arbenz"i devirdi. 1953"de İran"da Ajax Operasyonu"yla Musaddık"ı devirdi.

Amerika bunlarla yetinmedi. 1954"de Vietnam"a, 58"de Endonezya"ya, 59"da Tibet"e girdi. Dalai Lama"yı dışarı çıkarttı. 1962"de Küba"ya girdi. Başarılı olamayınca gizli bir operasyon olan Firavunfaresi"ni denedi. Castro"yu iktidardan indirmek için bin türlü numaraya başvurdu. Miami Üniversitesi"ni CIA"in merkezi haline getirdi. 50 naylon şirket kurulup paralar aklandı. Buna rağmen Castro"yu deviremedi.

1963"te CIA, Dominik Cumhuriyeti"nde bir askeri darbe düzenleyerek seçimle iş başına gelmiş Juan Bosh"u devirerek yerine kukla bir cunta getirdi. Bu dönemde Ekvador"da CIA destekli ordu, Başkan Carlos Julio Arosemana"yı devirdi. İşin ilginç tarafı, CIA tarafından iktidara getirilen Arosemana (daha önce başbakan yardımcısıydı) Amerikan politikalarına yeteri kadar hizmet etmediği gerekçesiyle yine ABD tarafından devrildi.

1964"te Brezilya"da CIA destekli bir grup, seçimle iş başına gelmiş iktidarı devirdi. İktidara gelen cunta, 20 yıllık sürede çok kanlı politikalar uyguladı, ülkeyi kan gölüne çevirdi.

Sonra ABD tekrar Vietnam ve peşinden Kamboçya"ya girdi. 1967"de kendisi de bir CIA ajanı olan Albay Georgios Papadopoulos"a Yunanistan"da darbe yaptırdılar.

1980"de Irak-İran savaşını başlattı. Irak"tan yana göründü ve Saddam Hüseyin"i açıktan destekledi. Öte yandan İran"a el altından büyük paralarla başka silahlar sattı ve Müslüman"ı Müslüman"a kırdırdı. İran"a sattığı silahlardan gelen parayı Nikaragua"da Sandinistalar"a karşı kullandılar.

Üçlü Komisyon"da ünlü bankacı Nelson Rockefeller, Afganistan"a Sovyetlerle mücadelesinde yardım edilmesini istedi. 1989"da Panama"yı işgal ettiler ve 1966"dan beri CIA"in uyuşturucu işlerini yapan Manuel Noriega"yı iktidardan indirdiler.

1989"da Saddam"ı tuzağa düşürerek Kuveyt"i işgal ettirdiler. Bunu bahane edip Irak"a girdiler. 2004"de Kadife Devrimlere destek verdiler. İkiz Kule saldırılarını kullanarak 2002"de Afganistan"ı, 2003"te Irak"ı işgal ettiler.

Bütün bunları yapan Pentagon-CIA ve Ulusal Güvenlik Teşkilatı üçlüsünün oluşturduğu Gizli Operasyonlar Birimi, nam-ı diğer Amerikan derin devletiydi. Bu birim medyada istediği cover story"yi (örtme operasyonu) yapıyor, kendi mahkemelerinden istediği kararları çıkartıyordu. Bu birimin kendi mahkemeleri, hakimleri, yargıçları olduğu kulağa ne kadar tuhaf geliyor değil mi?

Halbuki bu birimin başka yaptıkları yanında bunlar devede kulak kalıyor. Bu birim Yunanistan"da Albay Georgios Papadopoulos"u, Ürdün"de Kral Abdullah"ı CIA"ye bağladı. Adeta emir eri yaptı onları.

Gizli Operasyonlar Birimi kritik kararların hiçbirini Başkan"a sormadı. İnat edenleri Kennedy gibi ortadan kaldırdı. Şimdi aynı şeyi Obama"ya yapıyor. Boston"da patlayan bomba, Obama"ya gönderilen zehirli mektuplar, silah kontrol yasasının geçmemesi bunun işaretleriydi.

Bu faaliyetleri yürüten Gizli Operasyonlar Birimi, Süper NATO"nun da temelini oluşturuyor. Dolayısıyla bu birimin işlediği cinayetler, hazırladığı darbeler, yaptığı provokasyonların gerçek yüzleri ortaya çıkarılamadı. Çıkarılamaz da…

Bu konsept NATO kapsamındaki her yerde aynı şekilde uygulanıyor. Türkiye"de son 63 yıldır cereyan eden ve çözülemeyen hadiseleri bir düşünün. Amerika"dakilerle, İngiltere"dekilerle birebir aynıdır. Tek fark var, onlar temiz çalışıyor, biz elimize yüzümüze bulaştırıyoruz.

Gizli Operasyonlar Birimi bundan sonra ABD"de boş durmayacaktır. Çünkü yapısı böyle. Savaşla, kaosla, krizlerle ayakta kalıyor. Kendisini bunlarla yeniliyor. Boston patlaması dahil her şey bu yapının kontrolünde meydana geliyor. Devamını getirmek için elinden geleni yapacaktır.

Twitter.com/cemkucuk55
11 years ago
Gizli Operasyonlar Birimi
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler