|
Şanssız Beşiktaş

Beşiktaş gerçekten çok iyi ve etkili bir oyun oynadı Eskişehirspor karşısında… Holosko"nun akıllı golüyle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra top yapan ekip Eskişehir oldu. Ama Beşiktaş sağlam savunmasıyla fazla fırsat vermedi.

İkinci yarı Almedia"nın golü Beşiktaş"ı iyice rahatlattı. Futbolun ruhunun güzelliği son dakikaya kadar skorun ne olacağının bilinmesi derler ya, aynen öyle oldu. Beşiktaş farkı artıracakken girdiği pozisyonları cömertçe harcadı. 82. dakikada gereksiz bir penaltıyla durum 2-1 oldu ve uzatmalarda gelen golle maç 2-2 bitti.

Ne olursa olsun maç bitmeden bitmiyor. Beşiktaş iyi mücadele ediyor, pres yapıyor. Ligin sonuna kadar böyle giderler.

Samet Hoca"nın elinin takıma değdiği çok belli. Beşiktaş bu tabloda sadece tebrik edilir.

G.Saray zoru kolaya çevirdi!

Braga maçının zor geçeceği belliydi. Galatasaray o maçı 2-1 kazandı ve bir üst tura çıktı. Sivas maçına rahatlamış olarak çıkan Galatasaray daha maçın başında Umut"un şık golüyle 1-0 öne geçti.

Bu gol Galatasaray"ı rahatlattı ama Sivasspor beraberlik golüyle maçta dengeyi sağladı. Sivas daha baskın görünüyordu. Maçın ilk yarısına doğru Sivasspor kornerden yakaladığı pozisyon değerlendirmedi. Galatasaray karşı atakta Burak"la durumu 2-1" getirdi.

İkin yarı Umut 3. golü atınca maç da bitmiş oldu. Galatasaray sıkıntılı olabilecek maçı ikinci yarı zorlanmadan kazandı. Bu tür maçlarda galip gelmek çok önemli.

Trabzonspor hep aynı!

Trabzonspor bir türlü istikrar tutturamıyor. Geçen hafta Gençlerbirliği"ni güzel bir oyunla 4-0 yendi. Ligin üstündeki takımlar sürekli puan kaybedince Trabzon avantajlı bir durum elde etti.

Kayserispor"u yenemeyen Trabzonspor istikrarsızlığını sürdürdü. Kayseri"nin savunma anlayışı çok yanlıştı. Bordo mavililer bundan faydalanabilirdi. Oyunu sürekli ortadan oynayınca sonuç alamadı. Alanzinho, Halil, Olcay iyi oyuncular ama oyunu kenarlara yıkamadılar.

Trabzonspor ikinci yarı mesela Vittek"i oyuna daha erken alsa sonuç başka olabilirdi. Nitekim Vittek girdi ve Trabzon kenardan yaptığı atakla golü buldu.

Fener ve Galatasaray Avrupa maçlarına iki ay ara veriyorlar. Dolayısıyla ligde bu kadar kayıp yaşamazlar. Trabzonspor"un bu avantajları iyi kullanması gerekiyor. Yoksa işi zor!

Fenerbahçe"nin pas anlayışı

Aykut Kocaman"ın topa sahip olma ve ayağı pas yöntemi makul bir anlayış ama bu her zaman işe yaramıyor. Yani Fenerbahçe Barcelona değil. Ve çok hızlı oynamıyor.

Maça iyi başladı Fener, golü de buldu. Ama Belediye takımı serbest vuruştan Volkan"ın hatasıyla beraberliği yakaladı. İlk yarı Fener bastırdı ama verimli olamadı.

İkinci yarı özellikle ilk 15 dakika Sarı lacivertliler iyi bastırdılar. Net kaçan üç dört pozisyon oldu. Bunlardan biri gol olsa maç farka da gidebilirdi.

Gol gelmeyince Fenerli futbolcular sinirlendiler. Hatta Gökhan Gönül bir ara kontrolü kaybediyordu. Bekir"in golüyle takım iyice rahatladı. Tabii artıları ve eksikleri söylemek lazım. Bir kere Sow yalnız kalıyor. Yanına mutlaka bir golcü lazım. Defansa mutlaka bir stoper, orta sahaya da top yapacak bir oyuncu lazım.

Krasiç"in oyuna olumlu katkısı, Sezer"in yavaş yavaş ısınması, takımın disiplini önemli avantajlar. Krasiç bu takımda mutlaka ilk 11"de oynamalı.

G.Saray-F.Bahçe derbisi!

Önümüzdeki Pazar oynanacak derbi asla ve kat"a bir hayat memat meselesi değildir. Şimdiden belirli programlar, kendilerini futbolun tek temsilcisi gibi görenler ortamı germeğe başladılar bile.

Fenerbahçe de yense, Galatasaray da yense hiçbir şey olmaz. Daha oynanacak bir sürü maç var. Ortamı germenin kimseye faydası olmaz.

Televizyonun patronu durumundaki RTÜK mutlaka bazı programları iyi izlemeli. Resmen düşmanlık tohumları ekiliyor. Sonra da niye kavga gürültü çıkıyor diyorlar. Bakın bu hafta hemen her gün medyanın iki takımı geren yayınlarını hep birlikte izleyeceğiz.

Biz bu filmi çok gördük ama aynı film hep izlenecek!

Twitter.com/cemkucuk55

11 yıl önce
Şanssız Beşiktaş
Homo Academicus
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim