|
Aykut Kocaman istifasını geri almamalı!

Woody Allen, "Bazen taşı gediğine koymak için en iyi çözüm klişelerdir" demiş. Çok doğru bir söz. Hele konu futbol olunca. "Futbol asla ve sadece futbol değildir" sözü taşı tam gediğine koyuyor.

Dünyanın en basit oyunu futbol. Basit oynamak çok zor ama oynayanlar başarılı oluyor. Tıpkı Barselona gibi. Bu yüzden herkes futboldan anlıyor ve üzerine konuşuyor. Böyle bir basit oyunu ne yazık ki Fenerbahçe yönetimi ve teknik direktörü zorlaştırıyor.

Aykut Kocaman son Karabük yenilgisinden sonra istifa etti. Çok geçmeden Başkan Aziz Yıldırım ve futbolcuların bastırmasıyla istifasını geri aldı. Keşke almasaydı. Bu kaçıncı istifa belli değil. Halbuki onuruna ve sağduyusuna güvendiğimiz Kocaman"ın ağzından söz bir kere çıkmalıydı.

Bugün Aykut Kocaman topun ağzında. Belki geri döndü ama alınacak ilk mağlubiyette şimşekler gene ona dönecek. Aykut Kocaman gazete haberlerine göre dört futbolcu alınacağı sözü verildiği için takımda kalmış. Lakin Fener"in sorunu transfer değil ki!

2010-11 sezonunda teknik direktörlüğe başladı Kocaman. O yıl Avrupa"da Young Boys gibi görece zayıf bir takıma elendi Fenerbahçe. Türkiye Ligi"ni şampiyon bitirdi ama şike süreci işe gölge düşürdü. Peşinden 2011-12 sezonu geldi ve son maçta şampiyonluk kaybedildi. Şayet playoff olmasa zaten 9 puan geride kalacaktı. Sadece Türkiye Kupası kazanıldı. 28 yıl aradan sonra fena bir şey değil ama gene de derde deva olmuyor. Hadi sıkıntılı bir dönemeçti, oyuncular satıldı. Peki ya bu sezon ne olacak?

Lig başlarken Süper Kupa"da Galatasaray"a kötü bir oyunla yenildi. Avrupa"da zar zor Vaslui geçildi ama Spartak Moskova"ya elendi takım. Galatasaray"ın 6 puan gerisine düşüldü. Ama mesele puan farkı değil. Aykut Hoca"nın korkak futbolu. Galatasaray"a defans oynuyor ve hep berabere bitse gibi bir havası var. Karabük maçında takım ofansı hiç düşünmüyor. Lua Lua çıkmasa maç 5-0 olacaktı.

Geçen yılın yıldızı Stoch ortada yok. Krasiç oynuyor ama oynayamıyor. Sow tek tabanca ne yapacağını bilmiyor. Hâlâ Bekir"den, Selçuk"tan medet ummak hangi akla hizmet. Oynatmadığın Semih"ten ne bekliyorsun? Bu futbolcularla bir yere gidilemeyeceği ortada.

Ayrıca şunu belirtmem gerekir ki, futbol agresif ve sert bir oyun. Aykut Hoca"nın ifadesiz, sevinmeyen, gülmeyen hali taraftarı boğuyor. Ve en önemlisi Aykut Hoca güven vermiyor. Fenerbahçe Bate Borisov"un eleyebilir. Diyelim ki eledi, Napoli"yi eleyeceğine kimse inanmıyor. Ligde şampiyon olacağına inanan yok. Belki Türkiye Kupası.

Bu yüzden en iyisi istifanı geri alma Aykut Hoca. Çünkü bu takıma verecek bir şeyin kalmadı. İlk yenilgide aynı lafları yine işiteceksin. Severek ayrılmak en güzeli. Futbolun sertliği sana uygun değil. Fatih Terim, Mourinho, Arsen Wenger, Alex Ferguson bir maçın 90 dakikasında yerinde duramıyor. Sen öylece oturuyor, tek bir duygunu belli etmiyorsun.

Fenerbahçe yense de yenilse de sana kadar sert, agresif oynayan bir takımdı. Şimdi ezeli rakibin için en kolay maçlar Fener maçları oldu. Kritik maçlarda zaten takım başarısız.

Umarım kararını gözden geçirir ve istifanı geri almazsın. Yoksa sezon hüsranla sonuçlanacak.

Beşiktaş aldı başını gidiyor!

Yeni Şafak"ta spor yazmaya başladığımdan beri Beşiktaş ile ilgili yorumlarımda üzerinde durduğum bir konu var: Samet Aybaba"nın teknik direktörlüğü. Samet Hoca kim ne derse desin iyi bir hoca. Beşiktaş"ın lig başında yaşadığı sıkıntılara rağmen Galatasaray"ın sadece üç puan gerisinde.

Beşiktaş inanılmaz mücadele ediyor. Bazen ölümüne oynuyor. Maçı bırakmıyor. Son Kayseri maçında aldığı net skorla bunu gösterdi. Eğer ligin ikinci yarısı ilk beş haftayı hasarsız atlatırsa, şampiyonlukta söz sahibi olur. Beşiktaş"ın Avrupa ve Türkiye Kupası oynamayacak olması da bir avantaj.

Twitter.com/cemkucuk55

Trabzon yenebilirdi!

Trabzon bu sene istikrarsız bir tablo çiziyor. Sürekli kadro değişiyor ve ideal bir on bir yok. Buna rağmen yukarıdaki takımların anormal puan kayıplarına rağmen Galatasaray maçını kazansa zirveyle 6 puan farkı olacaktı.

Ne Trabzon ne de Galatasaray istedikleri gibi oynadılar. İlk yarı vasat bir futbol vardı. Galatasaray"da ten bir oyuncu bile –Muslera hariç –iyi değildi. İki yarı Trabzon çok daha istekliydi. Son 15 dakikada maçı koparabilirdi. Çok net üç fırsatı harcadı. Hele Adrian"ın kaçırdığı golü hangi kelimeyle anlatmak gerekir acaba? Biz gene şansızlık diyelim.

Galatasaray bu maçta iyi değildi ama oturmuş kadrosuyla BJK ile şampiyonluğa oynar. Trabzon"un acilen revizyona gitmesi şart. Daha doğrusu ideal 11"ni bulup ısrarcı olması lazım. Şampiyonluk belki zor ama ikincilik için mücadele edebilir takım.

11 yıl önce
Aykut Kocaman istifasını geri almamalı!
‘Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır’
‘Beşikten mezara kadar ilim’
Çökmekte olan birlik
Kime ne kadar güveniyoruz?
Efendimiz’in (sav) Teravihi