|
Fenerbahçe 1 puana sevinmeli mi?

Sevinmese daha iyi olur. Eğer Fenerbahçe Bursa maçından 3 puan alsaydı lider Galatasaray"la aynı puanı olacaktı. Avantaj olduğu gibi Fenerbahçe"ye geçecekti.

Bursaspor maçında Fenerbahçe"nin tam 6 eksiği vardı. Gökhan Gönül ve Meireles"in olmaması büyük kayıp. Bu iki futbolcu oynasa Fenerbahçe belki de maçı kazanacaktı.

Maça Bursaspor atak başladı. İyi hücumlarla Fenerbahçe defansını hataya zorlayan ve maç eksiği olan Serdar Kesimal"ın kendi kalesine attığı golle Bursaspor öne geçti. Bu golden sonra Fener toparlandı. İyi hazırlanmış bir pozisyonda Sow"un şık kafa golüyle F.Bahçe beraberliği yakaladı. Bu golden sonra oyunun hakimi Fenerbahçe"ye geçti. Öne de geçebilirdi ama defans ve orta saha arasında uyumsuzluk göze çarpıyordu.

İkinci yarı Bursaspor daha atak başladı. Ama Bursaspor dağınık bir takım görüntüsü verdi. Oyunun son 20 dakikasında kontrol yeniden Fenerbahçe"ye geçti. Ataklar da bulundu. Özellikle son dakikada Caner"in soldan getirdiği topu Bekir"e çıkartmaması ve direk şut atması maçın kırılma anı oldu. Ne yazık ki Caner bu tür işleri çok yapıyor. İyi koşuyor, iyi mücadele ediyor ama son vuruşlarda bazen saçmalıyor.

Ayrıca geldiği günden bu yana Sow"un fizik olarak en iyi maçı olduğunu da vurgulayalım. Neticede 6 eksikle 1 puan bu şartlarda kötü değil ama yenseydi lig fikstüründe avantaj sarı-lacivertli takıma geçecekti.

Trabzonspor Beşiktaş"ı yense!

Beşiktaş-Trabzon maçını Beşiktaş kazansa lig yeniden başlamış gibi olacaktı. İlk yarıda karşılıklı ataklar vardı. Kartal daha tertipli, Trabzon"un saha içi uyumu daha eksik. Oyuncular birbirlerini tanısa ilk yarı daha farklı olurdu. Buna rağmen Trabzonspor ilk yarıyı 1-0 önde geçti. Çok da güzel bir gol attılar. İkinci yarı Beşiktaş haliyle maça çok atak başladı. Top ayağındayken harika bir futbolcu olan Fernandes"in frikik golü beraberliği getirdi.

Beşiktaş bu golden sonra bayağı atak geliştirdi. Trabzon da bastırdı ama ayağında top ezme ustası Olcan"ın gereksiz hareketleriyle bayağı pozisyon kaybetti. Beşiktaş"ın yetenekli futbolcusu çok kısıtlı. Fernandes dışında neredeyse oyunu değiştirecek futbolcusu yok. Almedia ve son dakikada Olcay"ın kaçırdığı, daha doğrusu kaleci Onur"un harika kurtarışlarıyla maç berabere bitti.

Şu anki puan durumuyla Beşiktaş ve Trabzonspor"un kaybettiği hiçbir şey yok. İkisi de lige ortaklar. O yüzden ligde çok şey değişir.

11 yıl önce
Fenerbahçe 1 puana sevinmeli mi?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset