|
Fenerbahçe"yi beklemek lazım!

Nihayet Alex gittikten sonra önce Mönchengladbach maçında alınan 4-2"lik galibiyet, peşinden 3-0"lık Beşiktaş zaferiyle Fenerbahçe iyi sinyaller verdi. Bu demek değil ki, her şey güllük gülistanlık oldu.

Geçen hafta Kasımpaşa maçında sahada koşacak hali olmayan futbolculara dört günde sanki sihirli değnek değmişti. Kim ne derse desin Mönchengladbach Almanya"nın köklü takımlarından ve Fenerbahçe bu takıma onların sahasında 4 gol atıyor. Bu asla küçümsenecek bir şey değil. Türk takımları geçmişte Mönchengladbach- tan daha basit takımlara karşı sonu hüsran olan çok sonuç aldı.

Beşiktaş gibi çok koşan bir takıma 3 gol atmak az bir şey değil. Burada önemli olan bu skorların devamı gelecek mi, yoksa eski tas eski hamam mı olacak. Alex gidince kafaların rahatladığı belli. Baroni"nin her iki maçtaki iyi oyunu, Caner"in deplaseleri ve Sow"un koşuları galibiyetlerin temel faktörüydü. Ayrıca Aykut Hoca"nın takımı geri yaslamaması ve hep hücumu düşünmesi de etkiliydi. Marsilya ve puan kaybedilen diğer maçlarda en büyük sıkıntı takımın öne geçince hücumu bırakıp defans yapmasıydı.

Şimdi milli maç arası var. Fenerbahçe dönüşte ligin en iyi takımlarından biri olan Bursaspor"la oynayacak. Bu maç zihinlerdeki birçok soru işaretini ortadan kaldıracaktır.

Terim"in yanılgıları!

Galatasaray önce Ordu"ya 2-0 yenildi. Peşinden Braga"ya aynı skorla mağlup oldu. Bu hafta da ligin iyi takımlarından Eskişehir ile 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray evet baskılı oynuyor ama bal yapamıyor. Hadi ligi telafi eder diyelim. Geçici bir durum. Ama Avrupa maçları için aynı şey geçerli değil. Hangi Avrupa takımıyla oynarsanız oynayın hepsi ayağa iyi pas yapıyor. Braga maçının ilk yarısı çok iyi defans yaptı ve öyle hızlı hücum yaptılar ki, Galatasaray defansını bayağı zorladılar. Net goller kaçırdılar. Bence Fatih Terim"in Braga maçının ilk yarısını çok iyi etüt etmesi lazım.

Braga maçının ikinci yarısı sarı kırmızılılar bastırdı, etkili oynadı ama kilidi açamadılar. Aynı şekilde Eskişehir maçının ilk yarısında Selçuk"un pozisyonu dışında hiçbir atak yok. İkinci yarı defansın hatasından bir gol bulundu. İşte ondan sonra Galatasaray farka giderdi ama beceremedi. Umut Bulut"u bilemem ama Burak Yılmaz"la sonuç almak kolay değil. Elmander müzmin sakat mı, niye oynamıyor o da ayrı bir soru işareti.

Aslında Galatasaray defansını en iyi anlatan özet Eskişehir"in 89. dakikada attığı gol. Eskişehirsporlu futbolcular tam 4 şut attılar ama defans ortada yok. Pes yani! Galatasaraylı futbolcular o arada ne bekliyorlardı, çok merak ediyorum.

Beşiktaş ve Trabzon bir iyi bir kötü!

Beşiktaş ve Trabzon"a şunu hatırlatmak lazım. Futbol iyi oyuncularla oynanır. Gençlerle iyi mücadele edebilirsiniz ama her daim sonuç alamazsınız.

Beşiktaş"ta Fernandes dışında iyi futbolcu yok. Evet mücadele ediyorlar ama maçı izlerken diyorsunuz ki, Beşiktaş kazanamaz. Defansın gol yiyeceği belli. Fenerbahçe"nin attığı ikinci golde Beşiktaş defansı hiç mücadele etmedi.

Ama Beşiktaş"ı yine de beklemek lazım. Aybaba"nın işi kolay değil. Ben Beşiktaş"tan ümitliyim. Bu demek değil ki, takım şampiyon olacak. Zamanla daha iyi oturacaklardır.

Trabzon geçen hafta kötüydü. Bu hafta Kasımpaşa gibi ligin iyi takımlarından birini yendi. Ama haftaya nasıl oynayacaklar belli değil. Yanıp sönen bir havaları var. Trabzon"un ilk ikiye girmesi mucize. Çünkü eldeki kadroyla çok yol alması mümkün değil.

12 лет назад
Fenerbahçe"yi beklemek lazım!
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset