|
Fener"in yapısal sorunları

Fenerbahçe"nin kadro istikrarsızlığı hâlâ en büyük sorun. Sow bir var, bir yok. Alex"in akıbeti belli değil. Krasiç sakat. Mersin maçının en iyilerinden Mehmet Topal da sakatlandı.

Buna rağmen Mersin maçında ilk yarı Fenerbahçe iyi baskı kurdu. Talihsiz yenilen golden sonra rakibe göz açtırılmadı. Devrenin sonunda gol bulundu. Belki bu gol gelmese sarı-lacivertliler ikinci yarı büyük sıkıntı yaşayacaktı.

İkinci yarı Mersin de iyi bastırdı. Topal"ın sakatlanıp çıkması Fener"in işini iyice zorlaştırdı. Ancak hâlâ en temel sorun Fenerbahçe"nin oyunu karşı alana yıkamayışı. Rakibini boğamıyor, baskı kuramıyor.

Daum"un ilk geldiği dönem Fenerbahçe genelde ikinci yarılarda oyunu tamamen karşı alana yıkardı. Aykut Hoca"nın ayağa pas merkezli futbolunun oturması için daha zaman var. Tabii sakatların bir an önce iyileşmesi ve kadro istikrarının sağlanması şart.

Marsilya maçı zor geçecek. Marsilya eski günlerinde olmasa da iyi bir Avrupa takımı. Skor dezavantajına düşülmezse galibiyet alınabilir, ama zor! İnşallah yanılırım.

G.Saray"ın silahı pres

Fatih Terim"in oyun anlayışında kilit nokta pres. Fatih Hoca teknik direktörlük kariyerinde en iyi yaptığı iş oyunun ilk yarım saatinde rakibe basması. Bu anlarda gol bulunca rahatlıyor Galatasaray. Rakip de bunalıyor.

Gerçi Antalyaspor çok zayıf bir takım. İlk yarı net bir gol pozisyonu bile bulamadı. G.Saray Amrabat"ın akıllılığıyla ilk golü buldu. Devre biterken gelen ikinci golle zaten maç bitti.

Manchester United maçını düşünen Terim, Elmander"i oyundan çıkardı. İkinci yarı oyun rölantide gitti, ama Galatasaray"ın istediği gibi. Fiyatıyla çok konuşulan ve "bu kadar eder mi" denilen Amrabat çok faydalı olacak gibi.

Tabii Galatasaray"ın ne olup olmayacağı ve gerçek gücünü görmek için Avrupa"nın en iyi takımlarından biri olan Manchester United maçını izlemek gerek. Orada alınacak 1 puan Galatasaray"a ilaç olacaktır.

Trabzon"a zaman gerek

Trabzon zor da olsa Sivas"ı 1-0 yendi. Gerçi bayağı zorlandı ama alınan 3 puan çok önemli. Trabzon"un en büyük sıkıntısı kadro istikrarının olmayışı. Zokora bir türlü hücuma gerekli desteği vermiyor. Bu da Trabzon"un üretkenliğini engelliyor.

Eğer Trabzon iki üç hafta üst üste üç puan alırsa şampiyonluk yarışına ortak olur. Yoksa alınacak bir iki mağlubiyet pek de hayırlı olmaz.

Hakemler!

Valla kimse kusura bakmasın ama bizde bir iki hakem dışında iyi maç yöneten hakem yok. Sürekli eyyam peşinde koşmak iyi değil.

Biz bu sene hakemleri daha çok konuşuruz. Ama aleyhlerine laf ederiz. Çünkü bir hafta iyi olsalar diğer hafta kötüler. Ya oyuna çok konsantre olmuyorlar ya da hep bir şeylerin korkusunu yaşıyorlar.

12 yıl önce
Fener"in yapısal sorunları
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’