|
Final niye olmasın!

Fenerbahçe kritik Viktoria Plzen maçına Meireles ve Webo"nun yokluğunda Mehmet Topal ve Selçuk"la başladı. Temkinli ve sağlam defans anlayışıyla oyuna başladı Fenerbahçe.

1-0 kendisine yetmediği için pozisyon arayan Viktoria Plzen"de 23. dakikada Darida ceza alanına girdi ama Gökhan Gönül savunmada çok yerinde bir müdahalede bulundu. 31. dakikada Mehmet Topal sakatlanınca yerini Salih Uçan"a bıraktı.

Fenerbahçe Salih"in oyuna girmesiyle oyunu karşı alana yıktı. 41. dakikada Salih"in güzel pasına Sow harika vurdu anma kaleci çıkardı. 44. dakikada Cristian"ın ortasına Salih iyi vuruş yaptı Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0"lık skorla bitirdi.

İkinci yarı Viktoria Plzen"in ataklarıyla başladı. Fenerbahçe iyi defans yapıyordu. 54. dakikada Fenerbahçe çok net bir golü kaçırdı. Kuyt"un şutu kaleciden döndü, dönen topa Baroni vurdu ama dışarı attı. 61. dakikada Darida ceza sahasının dışından vurdu. Volkan"ın hatasında top ağlarla buluştu ve skora denge geldi.

Bu golden sonra Plzen oyunu adeta Fenerbahçe sahasına yıktı. Caner maçta hiçbir üretkenlik sağlayamadı. Cristian 60. dakikadan sonra iyice yorulmaya ve top tutamamaya başladı. Aykut Kocaman"ın bu dakikalarda oyuncu değişikliğine gitmesi lazımdı.

Aykut Hoca 80. dakikada oyuna Mehmet Topuz"u aldı. Bu dakikadan sonra oyunun kontrolü yine Fenerbahçe"ye geçti. Plzen"li oyuncular da yoruldukları için maçtan düşmeye başladılar.

Fenerbahçe"de maçın en iyi oyuncusu Gökhan Gönül"dü. İnanılmaz enerjisi ve yerinde müdahaleleriyle ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Volkan çok kötüydü. Oyuna hiç konsantre değildi.

Sow ve Kuyt her zamanki gibi iyi mücadele ettiler ve koştular. Ama Aykut Kocaman"ın oyuncu değiştirmek için bu kadar beklemesi hiç normal değil. Yine de UEFA Avrupa Ligi"nde Fenerbahçe"ye tarihinde ilk kez çeyrek final oynatacağı için Aykut Hoca"ya teşekkür etmeliyiz. Neticede onun başarısı.

Fenerbahçe sonraki turlar için avantajlı. Eğer inanırlarsa final oynamak sürpriz olmaz.

11 yıl önce
Final niye olmasın!
Kuraklık ve Backster etkisi
Telfik ve kadının boşama hakkı
Doğu Akdeniz’in enerji politiği açısından değeri
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru