|
Limassol"un yapamadığını Antalya yaptı

Fenerbahçe önce Limassol maçında, iki gün önce de Antalya karşısında perişanları oynadı. Limassol biraz akıllı oynasa maçı kazanabilirdi. Limassol"un yapamadığını Antalya yaptı.

Peki Fenerbahçe"nin sorunu ne? Çok basit. Fizik kurallarında aynı hareketlerle farklı sonuç alamazsın. Aykut Kocaman"da ne yazık ki bu hastalık var. Birinci golde ve ikinci golde kısmen Bekir"in hatası gün gibi ortada.

Bekir, Gaziantep"ten geldiği günden bu yana üstüne gram koymadı. Asla ve kat"a Fenerbahçe"nin futbolcusu değil. Keza Selçuk Şahin de öyle. Takıma ne katkısı var, çok merak ediyorum. Ve Aykut Hoca bu futbolculardan mucize bekliyor. Olmadığını görmesi lazım.

Tamam Topal, Topuz, Meireles çok önemli oyuncular. Eksiklikleri hemen hissediliyor. Ama onların yerine oynayan oyuncular maalesef çok kötüler.

Fenerbahçe Antalya maçını kazansa büyük avantajı olacaktı, ama değerlendiremedi. Geçen yıl kaybedilmemesi gereken Karabük, Samsun maçlarını Fenerbahçe mumla aradı. Dahası sarı lacivertli takım içeride az da olsa mücadele ediyordu. Şimdi o da yok. Bu yüzden 47 maç sonra Fenerbahçe içeride yenildi.

Korkarım bu yıl bir ileri bir geri gidecek takım. Herhalde Aykut Hoca"nın da son senesi olur. Çünkü takım top oynamıyor. Mücadele etmiyor. Avrupa Kupalarında gruptan çıkılsa da, fazla yol alması imkansız.

Beşiktaş kazandı ama...

Kasımpaşa bu yılın flaş takımlarından biri olabilirdi. Ta ki Metin Diyadin"i kovana kadar. Kimse hâlâ Metin Diyadin"in kim tarafından ve niçin kovulduğunu bilmiyor.

Kasımpaşa yönetimi "vizyon" dedi ama kimseyi ikna etmedi. Kasımpaşa da normal, sıradan bir Anadolu takımına döndü. Yönetiminde Türkiye"nin varlıklı işadamları var ama alınan sonuçlar gerçek durumu asla yansıtmıyor.

Beşiktaş ise bir parlıyor, bir sönüyor. Bir sonraki maçta alacakları skorun ne olacağı hiç belli değil. Aybaba"nın öğrencileri saman alevi gibi. Gerçi Beşiktaş Klübü büyük sıkıntılarla boğuşuyor. Quaresma"nın belirsizliği, UEFA"da sıkıntılı süreçler, ödenen büyük borçlar zaten sıkıntılı olan kulübü daha da açmazlara sürükledi. Beşiktaş ne olursa olsa Samet Hoca"yla yoluna devam etmeli. Takım 3. olur, 7. olur çok önemli değil. Fikret Orman şayet önünü görebilirse her şey Beşiktaş için daha iyi olacaktır.

G.Saray nihayet güldü

G.Saray bundan 4-5 hafta önce Akhisarspor"la oynadığı maçın benzerini Kayserispor"la oynadı. Belki Fatih Terim ve futbolcular zor bir maç bekliyorlardı ama ummadıkları kadar kolay bir galibiyet oldu onlar için.

Düşünün Sarı-Kırmızılılar daha 3 gün önce kötü bir zeminde Cluj"a karşı çok iyi bir mücadele verdi. Saha şartları kötüydü. Futbolcular çok koştular. Kayseri maçında belki yorgun olabilirlerdi ve bu da gayet normal karşılanırdı.

Kazın ayağı hiç öyle olmadı. Galatasaray ilk yarıda attığı üç golle maçı çok kolay kazandı. Kayserispor"un yeni teknik direktörü Prosinecki"nin takıma ne katacağı ileride belli olur. Yalnız Kayserispor çok kötü oynuyor. Bu futbolla sonuç almaları imkansız. Kayserispor Başkanı, "Tarihimizin en iyi kadrosu bu" diyor ama herhalde yanıldığını anlayacaktır.

Trabzon nereye gidiyor?

Trabzonspor"un durumu Beşiktaş"a benziyor. Bir hafta iyi, bir hafta kötüler. Bursaspor karşısında hiç iyi oynamadılar. Maçın ilk yarısı böyle giderken ikinci yarı Şenol hoca hiçbir değişiklik yapmadı. Buna karşı özellikle Batalla Bursaspor"un ataklarını geliştiren en önemli oyuncu oldu.

Trabzonspor hala kadro istikrarını oturtmuş değil. Eldeki kadro ne yazık ki çağdaş futbol oynanmasına pek müsaade etmiyor. O yüzden Trabzonspor"un alacağı skorların istikrarsız olması kimseyi şaşırtmamalı.

Bursaspor ise geçen hafta Fenerbahçe maçında gayet iyiydi. Bu hafta Trabzon"a karşı da hırslı ve arzulu oynadı. Böyle giderse ligin önemli takımlarından olurlar.

Avrupa futbolu ve bizim futbol

Her hafta hem Türkiye ligini hem de Avrupa liglerini izliyoruz. İspanya ve İngiltere ligi olağanüstü hızlı oynanıyor. Keza İtalya ve Almanya ligleri de öyle.

Kulüp takımlarımızın ve Milli takımımızın hali ortada. İnsan sormadan edemiyor; onlar nasıl böyle hızlı oynuyorlar da bizimkiler bunu beceremiyor? Aguero, Messi, Lampard, Mueller gibi futbolcular her üç günde bir doksan dakika yılmadan oynuyorlar da bizimkiler neden iki maç sonra yoruluyorlar?

Sistemsizlik sistem olmuş bizde. Disiplin yok. Mücadele ve koşma yerlerde sürünüyor. Ayrıca "uzun vadeli" diye bir şey zaten gündemimizde yok. Dolayısıyla sonucun böyle olması gayet normal. Yani Türkiye"nin Avrupa"yla baş etmesi için daha çok ekmek yemesi lazım.

11 yıl önce
Limassol"un yapamadığını Antalya yaptı
William Chittick
İslam’ı asrın idrakine söyletmek (İctihad)
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm