|
Sonuç güzel

Dünya Şampiyonası''nın zor olacağını her fırsatta dile getirdik. Ancak kendi oyunumuzu oynarsak gerçek takım mücadelemizi sahaya yansıtırsak işler daha kolay olacaktır diye düşündük. Mısır ve Peru maçları en kolay iki maçımız olur, İtalya, Küba ve Sırbistan Karadağ maçında zorlanırız ortak fikirdi. Mısır''ı kolay geçtik. Küba ve İtalya maçlarında tanınmayacak haldeydik. Gruptan çıkmak için mutlak almamız gereken Peru maçında tahminlerin ötesinde öldük öldük dirildik.Şampiyonadan önce rakip pek ortalarda gözükmeyen, kimsenin bilmediği bir takımdı. Son zamanlarda olduğu gibi maça iyi başlayamadık. Peru 6-3 öne geçtiğinde 5 sayısını bizim yaptığımız hatalardan alırken, kendi hücumlarından sadece 1 sayı almıştı. Bu maçın en dikkat çeken istatistiğiydi. Hiç defans yapmadığımız hatta hiç mücadele etmediğimiz setler var ki bu anlarda yapılan hatalar anlatmakla bitmez. Ama hala boşa harcadığımız servisleri ve hiç defanstan çıkarmak için çabalamadığımız toplara rağmen maçı nasıl kazandık diye düşünmeden edemiyorum.

Bu şampiyonadaki en büyük problem hücum oyuncularımızdan aynı anda verim alamayışımız. Neslihan iyi oynuyorsa Natalia mutlaka duruyor. Natalia hücumda etkili olduğunda bu kez diğerleri kayıp. Sadece tie-break setinde Neslihan ve Natalia aynı anda etkili oldular. İşte o zaman rakibin şansı kalmadı. Maçı zor da olsa 3-2 kazanmayı başardık. Orta hücumları durdurmak her zaman çok zor ama biz ısrarla Özlem''i az kullanıyoruz. Rakibi durdurmak biraz nefes alabilmek blokla mümkün. Biz nerdeyse blok yapmadık. Rahat kazanılan son sete bakınca yapılan blokların sonuca ne kadar etkisi olduğunu görüyoruz. Bu sette iyi servis attığımızda unutulmamalı.

Oyun güzel olmasa da galip gelmeyi başarmış olmanın gerçeği göz ardı edilemez. Bugün Küba Peru''ya yenilerek bir mucize gerçekleştirmez ise Filenin Sultanları büyük ölçüde bir üst turu garantiledi. Ama Grand-Prix elemelerinde bir ay önce bizim planlarmızı alt üst eden Sırbistan''ı yenmekte şart oldu hani. Üstelik alınacak her puanın bir üst tur için altın değerinde olduğunu düşünürsek bugün galip gelmek takım içinde büyük moral olcaktır. Haydi Sultanlar gerçek takımı göstermenin zamanı geldi...

17 yıl önce
Sonuç güzel
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak