|
FUTBOL Hagi"yi bırakır mı?

En güzel lafı yine Fatih Terim patlattı. "Hagi futbolu bırakır ama futbol Hagi''yi bırakmaz." Bir büyük futbol yıldızı ne mutlu ki, Türkiye''de yıllarca oynadı ve bizler de çıplak gözle onu izlemek imkanı bulduk defalarca. Onun tekniği, futbol dehası tartışılamaz. Oynasa da oynamasa da, hep konuşulan adam oldu. "Olay" oldu.

Bir maçta oyundan atıldı, Fenerbahçe ve Galatasaray birbirine girdi, yok kutsal bilmemne, yok hakem kararları...

Bir maçta hakem oyundan attı haksız yere, bir başka maçtan sonra dünyanın en büyük hakemlerinden biri formasını istedi.

Bir "onu çok sevenler" vardı "dünyanın en yetenekli futbolcusu" diyenler, bir de "nefret edenler", "hemen gitsin bu adam Galatasaray''dan, çok zararı dokunuyor" diyenler...

Nefret edenler iyi oynayıp maçı kazandığı zaman hemen ağız değiştirdiler, "canım biz o kadar da kötü demedik", "gitsin derken, tatile falan çıksın dinlensin demek istedik". Aynen Fatih Terim''e "Adanalı kro" diyenlerin, sonradan "canım Adana bir kere Türkiye''nin en güzel şehirlerinden biri, onu kastettim" dedikleri gibi.

Bakalım insan tüketme makinası Türkiye Hagi''yi nasıl değerlendirecek, bunca yıl emek verdiği ve defalarca kupa kazandırdığı Galatasaray, Hagi için neler yapacak?

Aktif futbol yaşantısına son verdi Gica Hagi, bakalım interaktif olarak neler yapacak?

FB''lilere duyrulur!

Maçı Ümit Aktan''ın anlatımıyla dinledim radyodan (bu aralar pek moda oldu, televizyonun sesi kısılıyor ve maç Radyo D''den dinleniyor). Bu sezon şöyle bir şansı olduğuna inandım Fenerbahçe''nin. Ümit Aktan''ın anlattığı hiçbir maçı kaybetmemişti Fenerbahçe. Hadi dedim yine yüzde elli şansla çıkıyoruz sahaya. Antep maçını da alırız.

İnanın ilk yarı bittiğinde, 3-0 geride olmamıza rağmen Aktan''ın uğuruna inandığım için hiç telaş yapmadım.

Ama kalbim dayanmadığı için ikinci yarıyı da izlemedim. Maç sonunda Ümit Aktan gelip de, kısılmış sesiyle "hadi yine iyisiniz" deyince; uçtum havalara. Ümit Aktan''ın Denizlispor, Ankaragücü ve Gençlerbirliği maçlarını anlatmadığını size hatırlatmak isterim.

Ne yapıp edip kalan bütün maçları Aktan''ın anlatması gerekmektedir.

Eğer böyla olmazsa yandık demektir.

Tüm Fenerbahçelilere duyrulur. Hemen sarılın Radyo D''nin telefonlarına, kalan tüm maçlarımızı Ümit Aktan''ın anlatması için yalvarın ne olur. Az kaldı şampiyonluğa.

İte kaka da olsa, bırakmaya hiç niyetimiz yok.

Hem şampiyonluğu, hem de Ümit Aktan''ı.

post-it

Sis yelpaze ile dağıtılamaz.

Japon atasözü

23 yıl önce
FUTBOL Hagi"yi bırakır mı?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı