|
Atamanlı G.Saray"dan Anadolu Efes"e 3. darbe

Sakat ve cezalı oyuncuları nedeniyle zor günler geçiren G.Saray, Avrupa"da fırtına gibi esen Efes"i rahat yenmesi haftanın en flaş sonucu oldu.

Beko Basketbol Ligi"nde 18. hafta geride kalırken, Fenerbahçe Ülker liderliğini sürdürmeyi başardı. Sarı-lacivertliler, Mersin Belediyesi karşısında zorlanmasına rağmen Andersen ve Ömer Onan"ın etkili oyunuyla galip gelmeyi başardı.

Derbiye Domercant, Göksenin, Cenk Akyol ve Gordon"dan yoksun çıkan Galatasaray Medical Park, THY Avrupa Ligi"nde fırtına gibi esen Anadolu Efes"i 77-70 yenerek puan cetvelinde rakibinin üstünde 4. sırada yer aldı. Arroyo, N"dong ve Macvan, Efes potasına 42 sayı bırakırken, 23 ribaund ile de galibiyetin baş aktörleri oldular. Avrupa yorgunu Efes"e Farmar"ın 17 sayı, 2 ribanud ve 3 asisti yetmedi. Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti"nin daha 2. çeyrekte sinirlerine hakim olamayıp oyundan atılması belki de kader anlarından biriydi. Mahmuti"nin oyundan çıkarken son 2 sezon çalıştırdığı G.Saray seyircisinin "Cimbom"un çocuğu Ergin Ataman" diye de tezahürat yapması manidardı. Maçta 5 dakika dolmadan Markoishvili"nin 3 faule ulaşması sonucu yerine Macvan"ı alarak G.Saray"ın 3 uzuna dönmesi galibiyetin anahtarı oldu. Bu mağlubiyetle sarı-kırmızılı takım, Efes"i bu sezon 3. kez devirmiş oldu.

Averajla 2.sırada yer alan Banvit, Erdemir"i 92-68 ile geçerek üst üste 9. galibiyetini aldı.

THY Avrupa Ligi Top 16"da galibiyetle tanışamayan Beşiktaş, Bursa"da Tofaş"ı zorlanarak da olsa 74-62 yenerek moral kazandı.

Haftanın ilginç bir maçı da Altar Tunçkol"un istifası ve istediği sonuçları alamadığı için çalkantılı günler geçiren Antalya Büyükşehir Belediyesi"nin play-off hedefini sürdürmek isteyen Aliağa Petkim"i sahasında 83-78 yenmesi oldu. Maçtan sonra ise bu kez Petkim"den Burak Bıyıktay istifa etti.

F.Bahçe Tarsus"ta yıkıldı

Kadınlar Basketbol Ligi"nde lider Fenerbahçe, Tarsus Belediye"ye deplasmanında 87-81 yenilerek 2. mağlubiyetini aldı. Sarı-lacivertliler, aynı salonda Mersin Büyükşehir Belediyesi"ne teslim olmuştu. Alt sıralardan kurtulmak isteyen Beşiktaş ile zirve takibini sürdüren Galatasaray derbisinde gülen 73-59 ile sarı-kırmızılı takım oldu. Maçın en ilginç 2 olayı ise Beşiktaş"ın serbest atışlarını yanlış oyuncu atması nedeniyle sayısının silinmesi ve G.Saray Başantrenörü Ekrem Memnun ile Fowles"in tartışması oldu. Euro Cup"ta üst üste 2. kez finale çıkan Kayseri KASKİ, Canik Belediye"yi 76-63 yenerek zirve takibini sürdürdü. KASKİ, erteleme maçında ise bugün 18.00"de Botaş ile Kayseri"de oynayacak.

11 yıl önce
Atamanlı G.Saray"dan Anadolu Efes"e 3. darbe
Avrupa bir yalan olabilir mi?
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir