|
Basketbol seyircisi salondan kaçmamalı

Daha birkaç ay önce Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi"nde G.Saray-Beşiktaş arasında yapılan karşılaşmasında yaşanan olayların izleri hafızalarımızdan yavaş yavaş silinirken, cumartesi günü oynanan G.Saray Medical Park-Pınar Karşıyaka maçı öncesi yaşanan tribün terörü basketbolumuz ve Türk sporu adına utanç vericiydi! Ligin ilk yarısında İzmir"de Karşıyakalı taraftarların kendilerine "hakaretlerini" unutmayan sarı-kırmızılı taraftarlar, rövanşta bunun "intikamını" aldı! Sporda yaşanan bu kavgalar 2020 Olimpiyatları"nı almak için topyekün mücadele eden Türkiye"ye yakışmıyor. Maalesef Türkiye"de sporda şiddet yasası var ama düzgün uygulanmıyor. Bugün olaylar çıkaranlar bir süre sonra salıveriliyor. Çok geçmeden başka olaylara karışıyorlar. Sporda şiddetin önlenmesi için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor?

Federasyonun olaylar nedeniyle G.Saray"a 1 maç seyircisiz oynama cezası vermesi bekleniyor. Bu durumda F.Bahçe Ülker derbisine taraftarından yoksun çıkacak. Gerçi bundan da emin değiliz. Zira sezonun ilk yarısında olaylar nedeniyle maça ara verilen İzmir"deki maç sadece 13 bin 500 TL"lik para cezasıyla geçiştirilmişti. Yine aynısı olursa şa-şırmayız.

G.SARAY LİDER

2 saat rötarlı başlayan maçta G.Saray, sahasında P.Karşıyaka"yı 94-73 yenerek üst üste 11. galibiyetini alarak kendi rekorunu kırarken, liderliğe de yükseldi. Sarı-kırmızılı takımda Markoishvili 19 sayıyla yıldızlaştı. Karşıyaka"da ise Dixon 19 sayı ve 4 ribaundla maçı noktaladı. THY Avrupa Ligi"nde hem Malaga maçını hem de Farmar"ı kaybeden Anadolu Efes, sahasında TED Ankara Kolejliler"i özellikle son periyottaki oyunuyla 85-67 yenerek moral buldu. Lacivert-beyazlılarda Shipp 21 sayıyla galibiyette pay sahibi oldu.

F.BAHÇE 4. SIRAYA İNDİ

Haftanın önemli maçında F.Bahçe Ülker deplasmanda Banvit"e 91-88 mağlup olarak liderlikten 4. sıraya indi. Normal süresi 76-76 biten maçta Banvit, Serkan Erdoğan"ın son saniye üçlüğüyle sevindi. Mejia 23 sayı, 7 ribaund, 8 asistle triple-double"a yakın bir performans sergiledi. McCaleb 16 sayı, 6 ribaund, 4 asisti F.Bahçe Ülker"de yetmedi.

Antalya Büyükşehir Belediye"ye konuk olan Beşiktaş, maçtan 90-83 galip ayrılırken, son haftaların formda ismi Tutku Açık 20 sayı, 3 ribaund ve 7 asistle takımını sırtladı. Deplasmanda oynayan Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediye, Türk Telekom"u 90-67, Aliağa Petkim, Mersin Büyükşehir Belediye"yi 91-81, TOFAŞ da Hacettepe Üniversitesi"ni 85-70 yenerek play-off umudunu sürdürdü.

PLAY-OFF ZAMANI

Kadınlar Basketbol Ligi"nde normal sezon bugün F.Bbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak olan erteleme maçı dışında tamamlanırken play-off çeyrek final eşleşmeleri de belli oldu. Kadınlarda play-off eşleşmeleri ve maç programı da belirlendi. 3 maç üzerinden oynanacak ilk tur maçlarında seriler 0-0 başlayacak ve 2 galibiyet alan takımlar yarı finale çıkacak. Eşleşmeler şu şekilde oluştu; F.Bahçe-Ceyhan Belediye, G.Saray-Homend Antakya Belediye, Mersin Bş. Bld.-İstanbul Üniversitesi B.G.D., Kayseri KASKİ-Tarsus Belediye.

11 yıl önce
Basketbol seyircisi salondan kaçmamalı
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı