|
Gerçek lider Şenol Güneş

Her iki takım için de kaybedenin sadece kaybettiği puanlarla eleştirilmeyeceği bir derbiydi Beşiktaş'la Galatasaray arasında oynanan. Lider olsa da Tudor, üstüne yapışan "Büyük maç oynatamıyor" etiketinden kurtulmalıydı İstabul'daki geleceği açısından. Ve hali hazırda Türkiye'nin en fazla krediye sahip hocası olsa da Şenol Hoca, Şampiyonlar Ligi'nde hayallerin üzerine çıksa da yarışta geri kalmak kabul edilebilir değildi böyle camialarda...

Cenk'in mutlak pozisyonu ile başlayınca maç, öyle devam edecek zannetik. Öyle olmadı. Tam tersi Tudor, bu sezon ilk kez savunmayı önceler bir anlayışla hazırlanmış maça. Ve bu anlayış bir-iki istisna pozisyon dışında sahada karşılığını da buldu. Topu çok verdi Galatasaray ama pozisyonu az... Sezon başından bu yana bilhassa "iyi takımlara" karşı ciddi zaafiyet gösteren Galatasaray savunması dün akşam ilk yarıda istediğini yansıttı sahaya. Talisca olmayınca Beşiktaş oyunda fazla olup topu aldı. Lakin rakip ceza sahasında Cenk sürekli yalnız kaldı ve kenardan gelen toplar sonuç getirmedi. Ama oyun en çok kısmettir ve Cimbom, savunmadaki en sağlam yerinden vuruldu. Muslera'nın, Cenk'e "Al da at" dediği pozisyonla maçın gidişatı tamamen değişti.... "Beşiktaş bir gol bulursa fark olur" gibi duruyordu maç. Golü bulan Beşiktaş 10 dakika içinde ilk 45'te bulduğundan hem nitelik hem nicelik olarak daha fazla pozisyon buldu.

2-0'dan sonra Galatasaray, biraz Beşiktaş'ın iştah kaybı, biraz da Selçuk İnan'ın girdikten sonraki gayreti ile oyunu "çift kaleye" çevirdi. Ama Beşiktaş'a panik yaptıracak gol gelmedi.

Hasılı kelam, Şenol Güneş ve talebeleri " Lige döndük" dediler oynadıkları futbolla. Sarı-kırmızılılarda ise, zaten tartışılan Tudor çok daha yüksek sesle eleştirilecek. Galatasaray yönetimi Fatih Terim boşta iken bu rüzgara ne kadar dayanabilecek veya bunu deneyecek mi göreceğiz.

Eylül ayında söylediğimiz gibi, gerçek lider Aralık ayında, gerçek şampiyon adayları Mart ayında belli olur...

#Süper lig
#Beşiktaş
#Galatasaray
6 yıl önce
Gerçek lider Şenol Güneş
Fethullah Gülen araştırmasının altındaki imza kimin?
Kara dinlilerle milletin savaşı
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…