|
Bilinmezlikten umut doğuyor

Süper Lig’e 45 gün ara verildi. Katar’da önümüzdeki Pazar günü başlayacak olan 2022 Dünya Kupası, hepimiz için ilk defa yaşayacağımız deneyimler sunacak. Dünya Kupası dendiğinde Haziran gelir akla. İlk defa Kasım-Aralık’ta oynanacak olan kupanın dönüşü nasıl olacak, hep birlikte bakacağız. Daha önce böyle bir turnuva olsaydı dönüşlerin mevcut durumda hangi takıma artı/eksi yansıyacağını ön görebilirdik. Şu an için ne biz medya mensupları, ne taraftarlar ne teknik adamlar bu konuda bir şey söyleyemiyor.

Hal böyle olunca Süper Lig’de bu haftaya kadar oynanan maçlarda ortaya koyulan performansların ve oluşan puan farklarının çok da dert edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. 3 puanlık sistemde bütün havanın 2 haftada değiştiği bir ortamda, yaklaşık 2 aylık arada çok şey değişebilir. Kim nasıl dönecek bilmiyoruz. Elbette 14 haftada ortaya konulan performanslar bize bir fikir veriyor, hep böyle oldu ama o sezonlarda liglere böyle aralar verilmemişti.

2 HAFTADA İŞLER DEĞİŞTİ

Neden bu konunun üstünde ısrarla duruyorum; Bakınız Süper Lig’de filmi birkaç hafta geriye sardığınızda nasıl bir tablo vardı, şimdi nasıl bir tablo var... Evindeki son maçında Giresunspor’u yenerek farkı açacak bir Fenerbahçe, Şenol Güneş’in gelmesiyle kendine gelecek bir Beşiktaş, sırasıyla Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında kuvvetle muhtemel puanlar kaybedecek ve teknik direktörüyle yollarını ayıracak bir Galatasaray, evinde Konyaspor’u ardından Ankaragücü’nü mağlup ederek yarışta tekrar güçlü aday olarak ortaya çıkacak Trabzonspor... Bütün değil ama ekseri görüş bu yöndeydi.

ÇEKİŞMELİ ORTAM OLACAK

Peki ne oldu? Neredeyse ilk senaryodan tutan hiçbir şey yok. Sadece 2 haftada hem tablo hem hava nereden nereye geldi. O yüzden birkaç haftada ortamın, şartların, puan durumunun ve havanın bu kadar keskin bir şekilde değişebildiği 3 puanlı sistemde, lige verilecek olan 45 günlük aradan sonra neler değişebilir siz hesap edin. Demem o ki; Fenerbahçe hala lider ve güçlü aday, Galatasaray 2 zorlu maçı sükseli şekilde kazanarak gövde gösterisi yaptı ama Beşiktaş ve Trabzonspor da henüz bu haftalardan pes edecek değil. Etmeyeceklerdir de...

Biz Dünya Kupası dönüşü oynanacak 3 lig maçından sonra bugünkü tablonun ne kadar değiştiğini, değişebileceğini hayli hayli görebiliriz. Ligimizde yaşanan son 2 hafta, bu ortamda kimsenin yerinin ve formunun sürdürülebilir olmadığını ortaya koyuyor. Dünya Kupası sonrasına dair ortadaki bilinmezlik, ligdeki herkesin umudunu zinde tutmasını sağlıyor. O yüzden Dünya Kupası dönüşü bizi çok çekişmeli bir ortam bekliyor. O zamana kadar futbolseverler olarak 4 yıl hasretle beklediğimiz, futbolun en üst noktadaki şöleni olan Dünya Kupası’nın keyfini çıkartalım...

#Süper Lig
#Dünya Kupası
#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Beşiktaş
#Trabzonspor
1 yıl önce
Bilinmezlikten umut doğuyor
Osman’ın Ağacı ve koronavirüs
Mültecileşen Müslümanlar ve Türkiye
Kara dinlilerle milletin savaşı
X’e kısıtlama an meselesi
Musevî bir yasadan Kızıl Düve miti üretmek